Cizre'de Elektrik Kesintisi

Cizre'de bir araya gelen muhtarlar, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) İl Müdürü İlter Akıncı'ya kentteki elektrik kesintilerinden dolayı yaşanan sorunları anlattı.

Cizre öğretmenevinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2014 yılı mütevelli heyeti üyeliği muhtar seçimi için bir araya gelen merkez ve köy muhtarları, DEDAŞ İl Müdürü İlter Akıncı'yla görüştü.
İlçedeki elektrik kesintilerinden dolayı yaşadıkları sıkıntıları anlatan muhtarlar, elektrik kesintilerine çözüm bulunmasını istedi.
Herhangi bir arıza durumunda muhatap bulamadıklarını dile getiren muhtarlar, elektrik arıza servisine veya yetkililere bir türlü ulaşamadıklarını söyledi.

DEDAŞ yetkililer ise arıza servisinde tek telefon bulunduğunu ve son dönemde yetersiz kaldığını bildirerek, kendilerine yöneltilen soruları tek tek yanıtladı.
DEDAŞ Müdürü Akıncı, uzun kesintilerin sebebinin yüksek gerilim hatlarının ve trafoların bakım onarım işleri olduğunu ve bir müddet daha bu kesintilerin devam edeceğini kaydetti.

Yeni başlatılan kampanya hakkında da bilgi veren Akıncı, sayaç veya elektrik tesisatında kaçak şüphesi olanların, sayaçlarını akıllı sayaçla değiştirileceğini ifade etti.

Kaynak: AA