Ödemiş'te Gıdacılar Kongreye Gidiyor

Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleri ile Uğraşanlar Odası Başkan Adayı Fatih Kök Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’i de makamında ziyaret etti.

Ödemiş'te Gıdacılar Kongreye Gidiyor
Kök ziyaret kapsamında yaptığı açıklamada, klasik bir odayı daha aktif bir oda yapmak için yola çıktıklarını ifade etti.


Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ile görüş alışverişinde bulunan Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleri ile Uğraşanlar Odası Başkan adayı Fatih Kök, “Odamız klasik bir oda anlayışı ile işlemlerini sürdürmekte. Biz odamızı daha aktif, daha modern, daha çok esnafımızın yanında olacak bir oda haline getirmek istiyoruz. Esnaflarımız için çeşitli projeleri oda olarak yapıp esnaflarımızın daha çok kazanç elde etmesi için çaba sarf etmek istiyoruz. Ödemiş’te esnaflarımızın ekonomisine katkı koyucu projeler yapacağız. Çeşitli ARGE İZKA gibi kurumlarla yerel yönetimlerle birlikte ortak projeler yaparak esnafımızı kalkındırmanın yollarını arayacağız.

Aynı zamanda oda olara esnaflarımıza bir araya getirici, sosyal ve kültürel etkinlikler de yaparak esnaflarımızın daha huzurlu daha mutlu olması için de çalışacağız. Ödemiş’te bir şeyler değişecek bir şeyler yapılacak ise bu iş esnaflarıyla olacak. Birçok ürünümüz var. Ürünlerimize sahip çıkamıyoruz. Bunları da sahip çıkacağız. Patentler alarak bölgemizin ürünlerini ülkemize ve dünya ülkelerine tanıtmak için de çalışacağız. Turizm alanına da bunları yaparak katkı sunmak istiyoruz. Odamızın bir memuriyet kısmı var. Klasik evrak işlerini o kısım yapıyor. Biz farklı bir birim daha oluşturarak çeşitli projeler yapmak istiyoruz” dedi.

Belediye başkanı Bekir Keskin ise “Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Demokratik hakkınızı kullanarak aday olduğunuz için tebrik ediyorum. Günümüz artık proje günü. Her şey yapılan projeler ile gelişiyor. Klasik oda anlayışı da bitmiştir. Odalar üyelerine sahip çıkıcı projeler yapması gerekiyor. Hibe para desteği veren kurumlar var. Bu hibelerle Ödemiş esnafına sahip çıkıcı işler yapılması gerekiyor düşünceleriniz çok güzel. Biz de belediye olarak Ödemiş esnafına sahip çıkıcı bir tavırla işlemlerimizi sürdürüyoruz. Gelecekte daha güzel bir Ödemiş için hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız. Yeni Bütünşehir yasası ile de bazı şeyler değişiyor. Bu değişim de esnafımıza daha çok sahip çıkmamız gerekiyor. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA