Erbil Bursa Sanayisini Örnek Alıyor

Erbil Yatırım Kurulu Başkanı Nawroz Mawlood Mohammed Ameen, Bursa’nın tecrübesinden yararlanmak istediklerini belirterek, "Erbil’de şu anda sanayi bölümünü daha da ilerletmek için çalışıyoruz" dedi.

Erbil Bursa Sanayisini Örnek Alıyor

Erbil Yatırım Kurulu Başkanı Nawroz Mawlood Mohammed Ameen ve Erbil Belediye Başkanı Ali Rasheed ile beraberindeki heyet, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti. Tarihi Heykel valilik binasında gerçekleşen ziyarette iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Vali Karaloğlu, Bursa Valiliği ile Erbil Valiliği arasında daha önce bir işbirliği protokolü imzalandığını hatırlatarak, bu protokol çerçevesinde 6’şar kişilik çalışma grubu oluşturulduğunu söyledi.

İki il arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini anlatan Karaloğlu, “Esas geliş sebepleri Organize Sanayi Bölge yapılanmasını yerinde incelemek. Yardımlaşma ve ilişkilerimiz devam edecek diye temenni ediyoruz. Kuzey Irak’da Türkiye ve Bursa’nın 10 milyar dolar seviyesinde bir ticareti var. Bunu artırmanın yolunu arıyoruz. Hem Türkiye ile bölge, hem de Bursa ile bölge arasında ki ilişkileri nasıl artırırız, nasıl yardımlaşırız, tecrübe nasıl paylaşırız, bunun peşindeyiz" dedi.

"BURSA'NIN TECRÜBESİNDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ"
Erbil Yatırım Kurulu Başkanı Nawroz Mawlood Mohammed Ameen de iki şehir arasında yapılan protokolden sonra ilişkileri daha da artırmak istediklerini söyledi.

Bursa’nın sanayi konusundaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini anlatan Erbil Yatırım Kurulu Başkanı Ameen, “Daha yakından Bursa’nın tecrübesinden yararlanmak istiyoruz. Biz zaten Erbil’de şu anda sanayi bölümünü daha da ilerletmek için çalışıyoruz. Biz şu anda Başbakan’ın emri ve Neçirvan Beyin emri ile de sanayide ilerlemek istiyoruz” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Karaloğlu, heyete İznik Çinisi hediye etti.
Kaynak: İHA