Eğitimli Çobanlar Geliyor

Ankara İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İŞKUR Ankara İl Müdürlüğü ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) işbirliğiyle, Aktif İşgücü Piyasası Programları Protokolü çerçevesinde "Sürü Yönetimi Elemanı" eğitim programı hayata geçirildi.

Ankara İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İŞKUR Ankara İl Müdürlüğü ve TZOB işbirliğiyle, mesleki niteliklerin geliştirilmesi, istihdamın korunması ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan Aktif İşgücü Piyasası Programları Protokolü çerçevesinde "Sürü Yönetimi Elemanı" eğitim programı başlatıldı.
Polatlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde 2-20 Aralık 2013'te 25 kursiyere, 88 saati teorik, 32 saati uygulamalı olmak üzere 120 saat "Sürü Yönetimi Elemanı" eğitimi verildiği kaydedildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Projeyle sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilere; koyun ağılı-keçi barınağı kurabilme, koyun-keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme-mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olabilme, sağım yapabilme yeteneğinin kazandırması amaçlanıyor.
Projeyle, sürü yönetimi elemanlığı işinin, sosyal güvencesi olan, meslek niteliğine haiz ve aranılan bir iş alanı olması, vasıflı ve kayıtlı istihdamın sağlanması, koruyucu aşılama takvimine ve biyogüvenlik uygulamalarına katkı sağlaması, güncel ve güvenilir veriye kolay erişim imkanı sağlanması hedeflenmektedir."
Açıklamada, 2014'te Ankara'da 8 ilçede "Sürü Yönetimi Elemanı" eğitimi verilmesi yönünde program yapıldığı kaydedildi.
Kaynak: AA