Yusufiye Derneği’nden Gezi

Bitlis’te faaliyet gösteren Yusufiye Eğitim, Kültür, İlim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YUS-DER), Şanlıurfa ve Mardin’e 3 günlük gezi düzenledi.

Yusufiye Derneği’nden Gezi

Gezi ile ilgili açıklamada bulunan Dernek Başkanı Halis Olcay, gezi ekibinin ilk durağının Şanlıurfa Halilürrahman Camisi, Balıklı Göl ve Şanlıurfa Kalesi olduğunu söyledi.

Daha sonra Hz. Eyyüp (A.S.) Sabır Makamı'na geçen ekibin burada şifalı suyun hikayesini dinlediğini belirten Olcay, ekibe kutsal mekanların gezdirildiğini kaydetti.

Harran ilçesinin de ziyaret edildiğini anlatan Olcay, ekibin Şanlıurfa'nın ardından Mardin ve Midyat’a geçtiğini söyledi.

Ekibin Midyat’ta bulunan tarihi yerleri de gezdiğini belirten Olcay, Mor Gabriel Manastırı, Midyat Devlet Konuk Evi, Estel Köşk Meydanı ve Estel Halk Evi’ni gezen ekibin burada incelemelerde bulunduğunu kaydetti.

Olcay, “Geziye 30 kişilik bir grup ile katıldık. Gezi ekibimizin son durağı Batman Hasankeyf oldu. Hasankeyf’te, Hasankeyf Kalesi, kale kapısı, köprü, büyük saray ve tarihi camileri ziyaret ettik. Gezi oldukça verimli geçti. Ayrıca gezi programında desteklerinden dolayı Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın’a teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA