Sürü Yönetimi Eğitimleri Polatlı'da Başladı

Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, 2014 yılında sürü yönetimi eğitimi almış kişileri çalıştıran işletmelere ekstra destek verileceğini bildirdi.


Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık tarafından küçükbaş hayvanların sevk ve idaresine yönelik düzenlenen sürü yönetimi eğitimleri Polatlı'da başladı.

Eğitimin açılışında bir konuşma yapan Temel, söz konusu eğitim programıyla önemli bir başlangıca imza attıklarını belirterek, eğitimleri, küçükbaş hayvancılık bakımından önemli bir potansiyele sahip olduğu için Polatlı'da başlattıklarını bildirdi. Temel, Polatlı'nın, 135 bin küçükbaş hayvan varlığı ve Ankara'nın en fazla mera alanına sahip ilçesi olması nedeniyle büyük potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Küçükbaş hayvancılığın Ankara'nın olmazsa olmaz bir parçası olduğunun altını çizen Temel, bu sektörde başarılı olunabilmesi için işletmelerin iyi sevk ve idare edilmesi gerektiğini belirtti.

Temel, söz konusu eğitimlerin 2014 yılında da devam edeceğini kaydederek, 2014 yılında bu eğitimi almış kişileri çalıştıran işletmelere de ekstra destek verileceğini bildirdi.

Polatlı'dan 22 kişinin katıldığı ve 15 gün sürecek eğitim programı boyunca toplam 120 saat eğitim verilecek. Kursiyerler, burada merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı ve zapturapt konularında eğitim alacak. Eğitime katılanlara İşkur Ankara İl Müdürlüğü tarafından sigorta yapılacak ve günlük ücret verilecek.

<p align="JUSTIFY">

Kaynak: AA