Sahte Listeyle 2 Bin 250 Liralık Yılbaşı Bileti Aldı

Adana'da özel çekiliş için aldığı tam biletinin son numarasıyla 5 bin lira ikramiyeyi kaçıran bir kişi, ikramiye çıkan listedeki rakamda oynama yaparak seyyar bayiden 2 bin 250 liralık yılbaşı bileti alarak kayıplara karıştı.

Sahte Listeyle 2 Bin 250 Liralık Yılbaşı Bileti Aldı

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Tepabağ Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 19 Ekim günü özel çekilişinde bir kişi, son numarası 3 olduğu için 5 bin lira ikramiyeden oldu. Bunun üzerine şahıs yılbaşı Milli Piyango biletlerinin 2 gün önce satışa çıkmasıyla seyyar bayilik yapan kişilerden listede oynama yaparak bilet almak için plan yaptı. Şahıs bir bayiden 19 Ekim günü ikramiye kazanan listeyi alarak bu liste üzerinde 5 bin lira ikramiye çıkan listede oynama yaparak kendi biletinin numarasını ekledi. Şahıs ikramiyeyi biletinin son numarası 3 olduğu için kaybettiğinden listeye kazanan numaralardan birine 3'ü ekledi. Bu listeyle birlikte Kuruköprü Caddesi üzerinde 16 yıldır seyyar Milli Piyango bayii olan Abuzer Güngör'ün yanına giden şahıs bileti gösterip, "Bana özel çekilişte 5 bin lira ikramiye çıktı. Bunun 2 bin 250 lirasının yerine yılbaşı bileti almak istiyorum. Kazandığıma dair liste de yanımda" diyerek Güngör'e verdi. Bayi listeye ve bilete baktığında ikramiye kazanan bilet olduğunu gördü. Bayi şahsa 100 çeyrek, 40 tane de tam yılbaşı bileti vererek, "Sen burada bekle Milli Piyango idaresine gidip paranı da getireyim" diyerek ayrıldı. Bileti ve listeyi gösterdiğinde listenin sahte olduğunu, bilete ikramiye olmadığını öğrenen Güngör koşarak geldiğinde ise, 2 bin 250 liralık bileti alan şahıs kayıplara karışmıştı. Güngör dolandırıldığını anlayarak hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis şahsın eşkalini alarak çevrede araştırma yapmaya başladı.

Güngör, şahsın bilet üzerinde değil liste üzerinde oyun yaparak kendisini dolandırdığını belirterek, "Bileti ve listeyi gösterdi baktım 5 bin lira çıkan bilet. Ben de para kazanacağım için yardım etmek istedim. 2 bin 250 liralık bilet verdim. Ama sonra listenin sahte olduğu ortaya çıktı. Yerime geldiğimde adam gitmişti. Daha önce biletin üzerinde oynama yapıyorlardı, numaraları değiştiriyorlardı. Bu kez liste üzerinde oynama yaptığı için kandım. 7 bin liralık yılbaşı bileti almıştım. Şimdi 2 bin 250 liralığını dolandırıcıya kaptırdım" dedi.

Yılbaşı biletleri piyasaya sürüldüğü zaman dolandırıcıların ortaya çıktığını hatırlatan Güngör, "Ben dolandırıldım başka arkadaşlar dolandırılmasın. Böyle dolandırıcılıkla ilk kez karşılaşıyorum. Bütün arkadaşlar uyanık olsun" diye konuştu.

Dolandırıcı yakalanmayıp, yılbaşı ikramiyesi bu biletlere çıktığı zaman ise ne olacağı soru işareti.
Kaynak: İHA