Macaristan'da Muhalefetten Yeni Girişim

Macaristan'da, Daha İyi Bir Macaristan Hareketi'nin başkan yardımcısı Elod Novak, dini nikahın devlet tarafından tanınması için yeni çalışma başlattıklarını söyledi.


Yaklaşan Noel Yortusu dolayısıyla Katolik ve Protestan dinadamlarıyla biraraya gelen Novak, Noel'in gerçek manasından uzaklaştığını, bayram denince akla kontrolsüz alışveriş gelmemesi gerektiğini belirtti.

İnsanlığın günümüzde dine ve dini değerlere çok büyük ihtiyaç duyduğunu ifade eden Novak, "Günlük hayatımızda dini değerlerin varlığı büyük önem taşımaktadır" dedi.

Batı toplumunun gün geçtikçe dini değerlerden uzaklaştığını ve bunun iyi sonuçlar doğurmayacağını vurgulayan Novak, ''Ahlaki değerlerin korunması ancak dinin günlük hayatımıza taşınmasıyla mümkündür'' ifadesini kullandı.

Partisinin, 2013 yılından itibaren okullarda din derslerini mecburi kılan yasanın çıkarılması için verdiği desteği hatırlatan Novak, dini nikahın tevlet tarafından kabul edilmesi ve tanınması için de yeni bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

Novak, dini okulların verdiği diploma tanınırken, din adamlarının kıydığı nikahın tanınmamasının düşündürücü olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA