Lübnan'da Şiddet Olayları

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus'ta, Suriye rejimi yanlıları ile muhalefete destek veren gruplar arasında 3 günden bu yana devam eden çatışmalar üzerine hükümet, kentin 6 ay süreyle ordu kontrolüne girmesini kararlaştırdı.


Lübnan Başbakanı Mikati, Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman başkanlığında başkent Beyrut'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen güvenlik toplantısından sonra basına yaptığı açıklamada, "Trablus'un 6 ay süreyle ordunun kontrolünde olması konusunda anlaşma sağlandığını" bildirdi.

Mikati açıklamasında, Trablus'ta güvenliğin sağlanmasına yönelik talimatların uygulanması için gerekli tedbirleri alması konusunda Lübnan ordusunun görevlendirildiğini belirtti.

Lübnan Savunma Kanunu'nun 4'üncü maddesi, orduya tehlikeye maruz kalan bölgelerde bütün güvenlik görevlerini devralma yetkisi tanıyor.

Trablus'ta Beşşar Esed rejimi yanlılarının çoğunlukta olduğu Cebel Muhsin ile muhalefete destek veren grupların yer aldığı Babu't Tebbane'de, son 3 günden bu yana süren çatışmalarda, 11 kişinin hayatını kaybettiği 72 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

Kaynak: AA