Konsem’de 'Zumba” Kursu Başladı

Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi’nde(KONSEM) pilates ve zumba kursları büyük ilgi görüyor.

Konsem’de 'Zumba” Kursu Başladı

2013-2014 eğitim öğretim yılının birinci döneminde Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi (KONSEM), 37 branşta 70 kurs ile açıldı. Kursların arasında zumba ve pilates özellikle kadınlardan büyük ilgi görüyor. Haftada üç gün KONSEM binasında derslere katılan kadınlar, içinde hip-hop, samba, salsa, merenge, mambo, dövüş sanatları, Bollywood ve oryantal dans figürlerini barındıran “zumba” ile hem kilo veriyor hem de eğleniyor.

Zumba ve Pilates eğitmeni Elif Yoldaş, insanların bir yandan koreografi düzende hareket edip, kilo vermeye çalıştıklarını ve bunu yaparken de stres atıp eğlendiklerini söyledi.

Yoldaş, “Özellikle fazla kiloları olan ve bunlardan kurtulmak isteyen kişiler ya sürekli diyet yapmakta, ya vücudu sıkılaştırmaya ve kas hacmini arttırmaya yönelik egzersizlere yönelmekte ya da sadece koşu, yürüyüş gibi kardio egzersizlerden medet ummakta. Oysaki birçok diyetisyen ve egzersiz konusunda uzman kişiler bunlardan en az ikisini bir arada uygulamak gerektiğini vurgulamakta” dedi.

Kursiyerler ise Konyaaltı Belediyesi’nin bu hizmetinden oldukça memnun olduklarını belirterek, Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür etti.
Kaynak: İHA