Karanlıkdere’de Hırsız Kol Geziyor

Niğde merkez Bor ilçesi Karanlıkdere beldesinde hırsızlar bir yılda 5 eve girdi bir caminin de halılarını çaldı.

Karanlıkdere’de Hırsız Kol Geziyor

Edinilen bilgilere göre, Kapının anahtarını ve cam korumalıklarını kırarak evlere giren hırsızlar evlerin altını üstüne getirip evlerde para ve ziynet eşyası aradı. Evlerde ziynet eşyası bulamayan hırsızlar evlerin altını üstüne getirdi. Son bir yılda artan hırsızlık olayları beldede yaşayan vatandaşları endişelendiriyor. Nitekim dün gündüz vakti Karanlıkdere beldesinde Ziya Şabablı’nın evine hırsız girdi.

Evin kapılarının kilidini ve cam korumalıklarını kırarak eve giren hırsızlar, evin altını üstüne getirirken, evde para ve ziynet eşyası aradı.

Olayı jandarmaya bildirmeleri üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri evin kapısında ve cam korumalıkların da parmak izi aramaları yaptı.

Bor ilçesine bağlı Karanlık dere beldesinde hırsızlar tarafından evi açılan Ziya Şabablı; “Her sene kışın köyde kimsenin olmadığı zaman köyün evleri komple açılarak zarar veriliyor ve kıymetli eşyalarımız çalınıyor. Hatta köyün camisinin halıların çalındığı zarar verildiği halde bir önlem alınmadı için şikayetçiyiz. Her yıl bayramda ve yaz aylarında nüfusumuz 15 bin kişiye ulaştığı Bor’ un ve Niğde’nin ekonomisinde katkısı olan bir kasabayız. Böyle olduğu halde ne Kaymakam ne Vali ve nede Jandarma ekipleri önlem almadığı için köylüler şikayetçi. Bu evlerin açıldığı ve zarar verildiği için bir daha Niğde’ye gelmeyeceklerini belirtiyorlar.
Kaynak: İHA