İdris Bal Açıklaması

AK Parti'den istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal, dershane meselesinin hukuk devleti olan Türkiye'de 'ben yaptım oldu' mantığıyla yapılamayacağını belirterek, konunun Anayasa Mahkemesi'nden geri döneceğini öne sürdü.

İdris Bal Açıklaması

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Bozüyük Kalkındırma Derneği (BOZDER) tarafından düzenlenen konferansta konuşan Bal, Ankara'dan memleketi Kütahya'ya gelirken bin araçlık konvoyla karşılandığını belirterek, "Bunu kesinlikle enaniyet olsun diye söylemiyorum. Yaptığım hareketin destek görmesi ve Türkiye'nin dört bir yerinden aldığımız telefonlar, mailler ve bizzat Meclis’e gelen vatandaşımızın ziyaretleri yanlış bir şey yapmadığımın göstergesi olarak görüyorum" dedi.

'Ben yaptım oldu ya da ben istedim böyle olacak' diyerek emirle komuta ederek, bu sistemin sürdürülemeyeceğinin geçmişte çok fazla örnekleri olduğunu ifade eden Bal, Doğu-Batı Almanya'nın da bunu yapmaya çalıştığını fakat başaramadığını hatırlattı

Bal, dershanelerin kapatılması konusunda hiçbir milletvekiline danışılmadığını da iddia ederek, şöyle devam etti:
"Dershane meselesi hafife alınacak bir konu değildir. Bu konunun hayati bir konu olduğunu bildiğimiz için bu konuda çok köşeli durduk. Dershane konusu tamamen arz-talep meselesi. Eğer bir insan susamadıysa önünden ne kadar serin berrak su akarsa aksın su içmez. Ama şu anda gerçek bir talep var ve bu yüzden dershaneler açık. Zaten sen eğitim seviyesini yükseltirsen dershaneler olur ama bu seviyede olmaz. Dershane meselesi hukuk devleti olan ülkemizde 'ben yaptım oldu' mantığıyla yapılamayacağından Anayasa Mahkemesi'nden geri döneceğini düşünüyorum. Hukuk devletinde hiçbir mesele ben yaptım oldu mantığı ile çözülemez."
Program, Bozder Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Soydan’ın Bal'a hediye takdimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA