Chp’den Engelsiz Kurultay

CHP Engelliler Üst Kurulu, düzenlediği Engelsiz Kurultay ile İç Anadolu Bölgesi’nden 13 İl Başkanlığı Temsilcisi ve 4 belediyenin engelliler hizmet birimi yetkililerini biraraya getirdi.


CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven’in divan başkanlığını yaptığı Kurultay’da, sivil toplum ve CHP İl Başkanlıkları temsilcileri engelsiz bir kent yaşamı için hazırladıkları raporları sunarken, belediyeler ise kentlerinde yaptıkları düzenlemeleri ve projelerini aktardı. Eskişehir Büyükşehir ve Tepebaşı, Ankara Çankaya ve Yenimahalle belediyeleri temsilcilerinin çalışmalardan örnekler sergilediği sunum bölümünde, Çankaya Belediyesi adına kürsüye gelen Başkan Yardımcısı Eser Atak, engellilerin toplumsal bir olgu, sosyal bir sorun olduğuna vurgu yaparak, engellilerin değil toplumun ve devletin kendisini dönüştürmesi gerektiğine inanarak hizmet ürettiklerini söyledi.

Erişilebilirlik alanında yapılan çalışmaları anlatan Atak, ilçede bulunan 150’yi aşkın okulda yürütülen engelsiz okul çalışmaları, engelsiz parklar, engelsiz belediye, engelsiz kaldırımlar gibi çalışmalardan söz etti. Atak, Çankaya Belediyesi’nce engellilerin rehabilitasyonu, istihdamı ve sosyo-kültürel alanda yaşama katılımları için yaptıkları çalışmaların ardından özel erişilebilirlik kılavuzları hazırlatıp engelsiz işyeri, engelsiz bina yapımlarını esasa bağladıklarını da ifade etti.

Atak ayrıca, Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü ve Engelsiz Dershane ile başarıdan başarıya koştuklarını söyleyerek, sesli kütüphane ve engelsiz koro adlı yeni bir çalışma başlattıklarını ifade etti

Sunumların ardından CHP’li yerel yönetimlerin engelsiz bir yaşam için yapacakları çalışmaların temel esaslarına ışık tutacak bir Kurultay sonuç bildirgesi hazırlandı. Bildirgede kurumsal yapı, erişilebilirlik, sosyal rehabilitasyon, istihdam, bilgi ve hizmete erişim, bilinçlendirme alanlarında temel yaklaşımlara yer verilirken, CHP’li İl ve İlçe örgütlerine de engellilik alanında çalışmalar önerildi

Kaynak: İHA