Başkan Ergün’den Dünya Engelliler Günü Mesajı

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Biz engel olan değil engelleri kaldıran bir anlayış içerisinde olduk.

Başkan Ergün’den Dünya Engelliler Günü Mesajı
Bundan sonra da çalışmalarımız bu doğrultuda devam edecek” dedi.


Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Manisa’nın engelsiz bir kent haline getirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Ergün mesajında şu ifadeleri kullandı: “Manisa Belediyesi’nde göreve geldiğimiz ilk günden beri engelli vatandaşlarımızı rahat ettirecek, onları topluma kazandıracak çalışmalar içerisinde olduk. Bunu ilk olarak kent içi toplu ulaşımda dönüşüm araçlarının tamamını engelli rampası bulunan araçlardan oluşturarak, Türkiye’de örnek bir il olduk. Ayrıca kaldırımlardaki engelli rampalarını yenileyerek, önlerine araç parkını engelleyecek çalışmalar yaptık. Yine trafik işaret ve işaretçilerini de görme engelli vatandaşlarımızı düşünerek yeniledik”
“GÖRME ENGELLİLER YARDIMSIZ YÜRÜYEBİLİYOR”
Görme engelli vatandaşların yardımsız yürüyebilmelerini sağlamak amacıyla kaldırımlara hissedilebilir yüzey malzemesi yerleştirdiklerini belirten Başkan Ergün şunlar söyledi “Çalışmalarımızda görme engelli vatandaşlarımızı da düşünerek kaldırımlara hissedilebilir yüzey malzemesi döşedik. Böylece onlar da kimsenin yardımı olmadan devlet kurumlarına, duraklara rahatlıkla tek başlarına yürüyebilecekler. Yaklaşık 3 bin 500 metre uzunluğundaki düzenlemeyle görme engelli vatandaşlarımız rahat bir nefes aldı.”
“ENGEL OLAN DEĞİL ENGELLERİ KALDIRAN BİR ANLAYIŞ”
Hedeflerinin engelsiz bir Manisa olduğunu ve çalışmalarının devam edeceğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün mesajına şöyle devam etti: “Kent Konseyi’miz bünyesinde oluşturduğumuz engelli meclisi ile engelli vatandaşlarımızın sorunlarını ilk elden öğreniyoruz. Biz engel olan değil engelleri kaldıran bir anlayış içerisinde olduk. Bundan sonra da çalışmalarımız bu doğrultuda devam edecektir. Bu duygularla tüm vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, hepimizin birer engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtiyorum.”
Kaynak: İHA