3 Aralık Dünya Engelliler Gününe Doğru

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmanın en önemli şartının, bütün bireylerin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında, birbirini anlayarak ve destek vererek, zorlukları birlikte göğüsleyerek ileriye bakabilmelerini sağlamak olduğunu belirtti.


Denizli Valisi Demir ile AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demir, yayımladığı mesajda, toplumun engelliler konusunda dikkatini çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla 3 Aralık tarihinin, "Dünya Engelliler Günü" olarak kabul edildiğini ve çeşitli etkinlikler düzenlendiğini hatırlattı.

Dünya Sağlık Teşkilatı verilerine göre, dünyada 500 milyon engelli yaşadığına dikkati çeken Demir, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki nüfusun yaklaşık yüzde 12'si engelli vatandaşlarımızdan oluşmakta olup, bu da 8,5 milyon engelli vatandaşımız olduğunu göstermektedir. Mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmanın en önemli şartı, bütün bireylerin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında, birbirini anlayarak ve destek vererek, zorlukları birlikte göğüsleyerek ileriye bakabilmelerini sağlamaktır. Ortak bir gelecek hayali kuran toplumlarda, engeller sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılır. Engelli engelsiz tüm bireyler her alanda etkin rol üstlendiğinde, yetenekleri ve yeterlilikleri ölçüsünde toplumsal hayata katıldıklarında, yarınlara güvenle bakabildiklerinde bu amaca ulaşmak mümkün olmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü konusunda büyük çaba sarf eden devletimiz ve milletimiz, onları her alanda hayatın içinde görebilmek için gerekli şartların hazırlanmasına öncelik vermektedir."

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ise engelli olmanın başarıya engel olmadığını belirtti.

Engellilerin, kendilerine ait sorunlarını sağlanan haklar çerçevesinde çözebilir duruma geldiğini dile getiren Yüksel, şunları ifade etti:

"Gelişmiş ülkelerde engelli vatandaşların hayatlarının kolaylaştırılması ve onların yaşamlarındaki engellerin kaldırılması adına çözüm odaklı birçok politikalar oluşturulmakta ve yeni yeni uygulamalar ortaya konmaktadır. Güçlü ve hedefine sağlam adımlarla ilerleyen ülkemizde tüm insanlarımızın imkan ve haklardan eşit bir şekilde yararlanması için önemli düzenlemeler hayata geçirilmektedir. Sosyal devlet olmanın temelinde tüm bireylere ayrım olmaksızın eşit haklar tanımak vardır" dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak da engellileri toplum yaşamına entegre etmek, toplumun tüm katmanlarıyla uyumlu bir biçimde hareket edebilmesi için oluşturulan politikalarla ve anayasada yapılan değişikliklerle hükümetin engellilerin yaşam standartlarını yükselttiğini belirtti.

Bu kapsamda, engelli vatandaşların istihdamı ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldığına işaret eden Dalbudak, mesajında, "Biz, engelli kardeşlerimizin üretimlerinden faydalanılan, toplumdan uzak değil, hayatın içinde, hayata katılan, toplumla bütünleşen kişiler olmasını istiyoruz. Bununla ilgili sorunlarını çözme konusunda bu güne kadar göstermiş olduğumuz hassasiyeti bundan sonrada göstereceğiz ve çalışmalarımıza hız kesmeden aynı öncelikle devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA