1 Aralık Dünya Engelliler Günü

AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' nedeniyle mesaj yayımladı.


Milletvekili Özbek mesajında, engellilerin toplumsal hayata tam katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesinin çağdaş toplum anlayışının bir parçası olduğunu belirterek, ''Engellilerimizin eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan kültür, sanat ve spora, kent standartlarının iyileştirilmesinden, psikolojik ve sosyal desteğe kadar sorunlarına çözüm bulunması hepimizin sosyal sorumluluğudur'' dedi.

Her zaman engellilerin yanında olduğunu ifade eden Özbek, ''Engelli olmanın bir kusur olmadığı, hepimizin engelli olma potansiyeli taşıdığımızı düşünerek engellilerin sorunlarına duyarlı olmak ve onların günlük yaşam içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturarak, gereken ilgi desteği sağlamak çağdaş toplumun gereğidir'' ifadelerini kullandı.

Özbek, engellilerin yalnız olmadığını söyleyerek ''Engelliler, kendilerine değer verildiğini, her zaman yanlarında olduğumuzu, bizlerin kendilerine en yakın kişiler olduğumuzu bilmelidirler. Engelliler Haftası'nı kutluyor, engelli kardeşlerime mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum'' diye konuştu.

Kaynak: AA