Yıldırım'daki Dağyolu Caddesi'nde Yol Genişletme Çalışması

Bursa Büyükşehir Belediyesi, merkez Yıldırım ilçesindeki Dağyolu Caddesi'nde yol genişletme çalışması başlattı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentin doğu ve batı bölümleri arasındaki ulaşım sorununu raylı sistemle çözen ve Ankara-İzmir karayolunun yükünü de imar yolu açarak azaltmayı hedefleyen yetkililer, kent içi dikey yolların sağlıklaştırılması için başlattığı çalışmaları sürdürüyor.
Yıldırım ilçesindeki İncirli ile Musababa caddelerini bağlayan Dağyolu Caddesi'nin genişletilmesi için başlatılan kamulaştırma çalışmalarına 7 milyon lira harcanırken caddenin Davutkadı Meydanı girişinde bulunan son 4 katlı bina da yıkıldı.
Mevcut genişliği bazı noktalarda 6 metreye kadar düşen yaklaşık 600 metre uzunluğundaki caddeyi 15 metre genişliğe kavuşturacak çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen binanın yıkımını, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas da izledi.
Dağyolu Caddesi'nin Davutkadı ile Teleferik arasında önemli bir bağlantı aksı olduğunu belirten Altepe, şunları kaydetti:
"Burada yapılacak genişletme çalışması ile bölge trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Yol başta olmak üzere, park, yeşil alan, spor tesisi gibi sosyal donatı alanlarını mahallelerimize kazandırmak için kamulaştırma ve yıkım yapmak zorunda kalıyoruz. Ortalama her iş günü bir bina yıkıyoruz. Dağyolu Caddesi'nin Davutkadı-Musababa arasını tamamlamak üzereyiz. Bunun ardından Musababa-Zümrütevler arasını başlatacağız."
Elmas ise ilçedeki ulaşım yatırımları dolayısıyla Altepe'ye teşekkür etti.
Kaynak: AA