'Vizesiz Avrupaya Gitmeyi Hepimiz İstiyoruz'

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, "Vizesiz Avrupaya gitmeyi hepimiz istiyoruz" dedi.

SATSO aralık ayı olağan meclis toplantısında konuşan Kösemusul, 2013-2014 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında genel değerlendirmelerde bulundu.
Kösemusul, çözüm süreci ile Avrupa Birliği ile gerçekleştirilen diyaloğa dikkati çekerek, Türkiye ekonomisinde ve iş dünyasındaki olumlu gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Avrupaya vizesiz gitmenin faydalarına değinen Kösemusul, "Bugün burada güzel bir haberi bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Avrupa Birliği Bakanımız Sayın Egemen Bağış ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun gayretleri neticesinde Macaristan Büyükelçisi ile protokol imzaladık. Protokolle SATSO üyelerine Avrupa kapılarını açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz, üyelerimize "SATSO iyi ki var" dedirtmek için bu yola çıktık. Vize kolaylığı konusunda yetkililerle istişarelerimizi hep sürdürdük" ifadesini kullandı.
Kösemusul, stratejik plan toplantısında diyalog fırsatının iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Biz, her zaman ülkemize fayda sağlayan çalışmaların içinde yer alacağız. Sürekli ifade ettiğimiz gibi diyaloğa dafa fazla önem vermeliyiz. İstişare ve diyalogla tüm sorunlar kolaylıkla çözülür. Ülkemiz ekonomisinde alınan başarılı sonuçlar, biz iş dünyasını memnun etmektedir. Artık Türkiye, dünya ekonomisinde yeni açılan pazarların anahtarıdır. Ekonomide güven ve istikrar, hayati önem taşır. Hepimizin ideali ortaktır. 2023 ekonomik hedeflerimize ortak akılla ulaşabiliriz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA