Van'daki Kck Davası

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonlar kapsamında haklarında dava açılan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu 13 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.

KCK'ya yönelik 7 Haziran 2012'de düzenlenen operasyonun ardından "Terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklanan ve 29 Mart 2013'te tahliye edilen Van Belediye Başkanı Kaya ile bazı ilçe belediye başkanları ve BDP'li yöneticilerin yargılandığı davanın yedinci duruşması, Van 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada tanık olarak dinlenen İkram Tuci, dosyada yer alan ifadesinde terör örgütü PKK tarafından tehdit edildiği yönündeki ifadesinin doğru olduğunu ancak bu konuda kimsenin aracılık ya da bir uyarısının söz konusu olmadığını belirtti.

Söz alan sanık avukatları da dosyada ifadeleri yer alan gizli tanıkların mahkeme huzurunda dinlenmesi gerektiğini vurgulayarak, Adalet Bakanlığının gizli tanıkların ses ve görüntülerinin değiştirilmesiyle ilgili gerekli altyapı cihazlarını aldığını anımsattı.
Alımı gerçekleştirilen cihazların kullanılarak gizli tanıkların ses ve görüntüsünün değiştirilip mahkeme salonunda dinlenebileceğini kaydeden avukatlar, mahkeme huzurunda dinlenmeyen tanıkların ifadelerinin geçerli bir delil olamayacağını, bu nedenle tanıkların dinlenmemesi durumunda ifadelerinin dosyadan çıkarılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, gizli tanıklarla ilgili ifadelerin dosyadan çıkarılmasıyla ilgili talebin hükümle açıklanmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: AA