Önce Lösemiyi, Sonra Rakiplerini Yendi

Küçük yaşta önce lösemiyi yenerek hayattaki en büyük zaferini kazanan Mustafa Şahin Gül, ikinci mücadelesinde de 72 adayı geride bırakarak Çocuk Meclisi 19. Dönem Başkanı seçildi.

Bu başarısını arkadaşlarıyla kutlayan Gül, “Bu benim hayatta ikinci büyük zaferim” dedi.


Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 19. dönem seçimlerinde ipi LÖSEV Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Mustafa Şahin Gül göğüsledi. Mücadele etmeyi, çaba göstermeyi, inanmayı ve hayata tutunmayı çok küçük yaşlarda öğrenmeye başlayan Gül, lösemi hastalığına karşı kazandığı zaferin ardından Çocuk Meclisi Başkanı seçilerek bir büyük zafere daha imza atmanın mutluluğunu yaşadı.

Elazığ’da üç çocuklu ailenin en küçük evladı olarak dünyaya gelen Gül’e lösemi teşhisi 1.5 yaşındayken konuldu. Tedavisi yok diye bilinen bir hastalığı zor ama kararlı bir mücadeleyle yenmeyi başaran Gül, Ankara’daki lösemili çocuklara umut olan LÖSEV köyüne geliş sürecini şöyle anlattı:
“Hastalığa küçük yaşlarda yakalandım. Vücudumda morarmalar, sararmalar oluyor, yorgun düşüyordum. Bazen yürüyemiyordum. Tedavisi yok sanılıyor ama lösemi tedavi edilebilir. Korkmaya gerek yok. Ben tedavi sürecimi küçükken geçirdim. Ağır ilaçlar aldım. Uzun ve zor bir yolculuk oldu benim için ama çok şanslıyım ki okul dönemim başladığında hastalığı yenmiştim. Bazı arkadaşlarımız, tedavi nedeniyle okuluna ara vermek zorunda kalıyor ve çok üzülüyor.”
LÖSEV ile tanıştıktan sonra Lösemi köyüne yerleşen ve diğer 8 arkadaşıyla birlikte LÖSEV Ortaokulu’nda yatılı olarak eğitim görmeye başlayan Gül, Çocuk Meclisi ile geçen yıl 18. dönem üyelerinin LÖSEV köyüne yaptığı bir ziyaretle tanıştığını anlattı.

DEMOKRASİ SINAVINI BAŞARIYLA GEÇTİ
Bu yıl LÖSEV Ortaokulu’ndan üç arkadaşıyla birlikte Çocuk Meclisi’ne onur konuğu olarak davet edildiklerini belirten Gül, başkanlık için ise zorlu bir demokrasi sınavı verdiklerini dile getirdi. İlk turda diğer üç arkadaşıyla birlikte hazırladığı “Hepimiz birer mucizeyiz. Yaşasın lösemili çocuklar. Yaşamak o kadar güzel ki” pankartlarıyla 72 kişi arasından sıyrılıp, ikinci tura kalan 14 kişilik ekip içinde yer almayı başardığını kaydeden Gül, başkanlığa seçilme nedenlerine ilişkin ise şunları söyledi:
“Bence en büyük şansım LÖSEV’li olmamdı. İlk turda LÖSEV’den bahsettiğimizde ve lösemiden korkulmaması gerektiğini ve lösemiyi yenişimi anlattığımda büyük ilgi gördük. Diğer üyelerin bize bakış açıları değişti. Kendimden, vakfımızdan bahsettim. Bu mecliste ne yapacağımı, gelecekte ne yapacağımı söyledim.”
Seçim zaferini ilk olarak okul arkadaşlarıyla kutladığını söyleyen Gül, “Bu benim hayattaki ikinci büyük zaferim oldu” dedi.

Çocukların haklarını savunmak ve daha gür bir sesle dile getirmek için Çocuk Meclisi Başkanı olmak istediğini vurgulayan Gül, “Özellikle hasta çocukların haklarını duyurmak istedim. Çocuklar ezilmesin diye bu yola çıktım” dedi.

Büyüyünce doktor olmak istediğinin de altını çizen Gül, kendisi gibi hasta çocukları iyileştirmek için uğraş vereceğini kaydetti.

LÖSEV’den 4 kişi olarak Çocuk Meclisi’ne katıldıklarını ancak arkalarında 15 bin lösemili arkadaş ve 1 milyon gönüllü bulunduğunu belirten Gül, son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür ederek, “Bu Meclisi kurarak çocukların da hakları olduğunu, çocukların da sesi olduğunu gösterdi. Kendisine minnettarız” dedi

Kaynak: İHA