Kesk Greve Gitti

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’nun (KESK) Türkiye genelinde başlattığı greve Eskişehirli üyeler de destek verdi.

Kesk Greve Gitti

İl Sağlık İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen KESK’e bağlı kamu emekçileri sendikalarının yönetici ve üyeleri, Hamamyolu Caddesi’ne kadar yürüdü. KESK adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Ayhan Gürler, iktidarın göreve geldiği tarihten bu yana emekçilere işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlikten başka bir hayat sunmadığını iddia ederek, yağma ve talan bütçesine karşı seslerini yükseltmeye, bütçeden haklarını almaya geldiklerini söyledi.

Emekçilerin birikimlerine el konulduğunu öne süren KESK Dönem Sözcüsü Ayhan Gürler şunları söyledi:
“Ağır vergilerle toplanan bu kaynaklar, bugün emperyalizmin taşeronluğuna, toplumun tüm ezilenlerini baskı altında tutacak şiddet mekanizmalarına, gerici temelde toplumsal yaşamı yeniden dizayn etmeye aktarılıyor. Bütçeden genel taleplerimiz ise çok net: Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini istiyoruz.”
Kaynak: İHA