Karbonmonoksit Zehirlenmelerine Dikkat

Saruhanlı Belediyesi İtfaiye Müdürü Abdullah Erdoğan, lodosun etkili olduğu günlerde sobadan sızan karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl kış aylarında birçok kişinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybettiğine işaret etti.
Lodosun etkili olduğu günlerde vatandaşların soba zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:
"Bacalarda yağmur suları ağaç yaprakları girmemesi ve kuşların yuva yapmaması için mutlaka başlık kullanılmalıdır. Sobayı tutuştururken yakıtın üstten yanmasının sağlanmalıdır. Yatmadan önce sobaya kesinlikle yakıt konulmamalı ve yatarken soba kesinlikle açık bırakılmamalıdır. Bacalar yatak odalarından, merdiven sahanlığından, bina girişlerinden, havalandırma boşluklarından, çatı arasından, banyo ve tuvaletten geçirilmemelidir. Zehirlenme durumlarında hasta temiz havalı bir yere taşınmalı ve hemen suni solunum yapılmalıdır. Hasta vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna götürülmelidir."
Kaynak: AA