Kan Bağışına Yoğun İlgi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında, Nizip Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Programı öğrencilerinin, Türk Kızılay’ı ile organize ettikleri ‘1 Kan 3 Can’ adlı proje çerçevesinde Nizip yerleşkesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kan Bağışına Yoğun İlgi

Nizip Meslek Yüksekokulu Toplumsal Duyarlılık Projeleri Koordinatörü ve Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Veliddin Çiftci, kampanya kapsamında yaklaşık 300 ünite kan bağışı yapıldığını, kampanyanın bir başlangıç olduğunu ve öğretim yılı sonuna kadar Nizip’te devam edeceğini bildirdi.

Öğr. Gör. Çiftci, “Gaziantep Üniversitesi olarak Toplumsal Duyarlılık Projeleriyle; toplumda ve üniversiteli gençlerde farkındalık yaratmayı, toplumun sorun ve ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileri geliştirmeyi, bireylerin topluma karşı sorumluluklarını fark etmelerini ve TDP projeleriyle, hayata dair küçük dokunuşlarla büyük gülüşler amaçladık” diye konuştu.

Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Derman; değişen, değiştiren ve değişimi yöneten bir üniversite misyonuna sahip olduklarını, TDP projeleriyle sosyal sorumluluk ve girişimciliği ön planda tuttuklarını ve bu projeleri uygulayan aynı zamanda zorunlu ders olarak müfredatında bulunduran ilk devlet üniversitesi olduklarını belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Derman, Nizip’te bu ve benzeri projelerle toplumsal sorunlara çare olmaya çalışacaklarını ve sosyal sorumluluk bilinci oluşturarak üniversite-toplum kaynaşmasını sağlamaya yönelik farklı proje ve etkinliklere imza atacaklarını vurguladı.

Türk Kızılay Nizip Şube Başkanı Kasım Çiçektaş, “Nizip’te yıllardır yapılan çalışmalarla kan verme bilincini oluşturmaya çalıştık. Bu çabaların güzel meyvelerini elde etmeye başladık ve Nizip’in kan vermede nüfusuna oranla önemli başarılara imza attık” diyerek, üniversite öğrencilerinin “1 kan 3 can” projesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Derman’a teşekkürlerini bildirdi.
Kaynak: İHA