İhd'den Cezaevleriyle İlgili Açıklama

İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şubesi, cezaevleriyle ilgili basın açıklaması yaptı.

İHD Siirt Şube Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında Şube Başkanı Vetha Aydın, İHD'nin 16-17 Kasım 2012 tarihlerinde gerçekleştirdiği genel kurulda, 19 Aralık gününü "Cezaevlerinde İnsan Hakları için Mücadele ve Dayanışma Günü" olarak ilan ettiğini açıkladı.

19 Aralık 2000 tarihinde Türkiye'deki 20 cezaevine operasyon yapıldığını anımsan Aydın, şöyle dedi:
"Amacımız, tutuklu ve hükümlülerle dayanışmak, onların cezaevlerinde de insan onuruna uygun koşullarda yaşaması için mücadele etmek. Ayrıca mahpusların insan hakları belgelerinde yer alan haklarına gösterilen saygısızlığa dikkat çekmek istiyoruz. Yalnız Türkiye'de değil, tüm dünyada cezaevlerinde insan onuruna saygı gösterilmesini talep ediyoruz. Evlatlarını cezaevlerinde yitiren ailelerin acılarını paylaşıyoruz."
Cezaevlerindeki sorunlara dikkat çekmek amacıyla mücadelelerinin devam edeceğini ifade eden Aydın, cezaevlerindeki hasta tutuklu ve hükümlülerin tahliye edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Basın toplantısına Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Musa Kurhan, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siirt İl Başkanı Mehmet Ata İnan, Siirt Tutuklu Hükümlü Aileleri Demokratik Hukuk ve Dayanışma Derneği Başkanı İrfan Baykara ve KESK Şubeler Platformu Yöneticisi Mustafa Dayanan katıldı.

Kaynak: AA