Dedaş'tan 5 İlde Kaçak Elektrik Denetimi

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketince (DEDAŞ) Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta kayıt dışı elektrik kullanımına ilişkin denetim yapıldı.

Dün gece DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, DEDAŞ Perakende Satış Genel Müdürü Akif Köse, İl Müdürü Asım Güzel ve Müşteriler Müdürü Murat Çelik'in yanı sıra bin 237 personelin katılımı ile 5 ilde düzenlenen denetimde 784 kayıt dışı kullanıcı tespit edildi.
Kayıt dışı elektrik kullananlar hakkında idari ve hukuki işlem başlatıldı.
Akşam saat 17.00'de başlayan ve 19.30'a kadar süren kontrollerin Diyarbakır bölümünde kadınların da bulunduğu 200 personel görev aldı.
Uygulamada 46 işyeri ile 186 konutta kayıt dışı elektrik kullanıldığı tespit edilerek tutanak tutuldu, gerekli yasal ve idari işlemlere başlandı.
Diyarbakır'daki kontrollere bazı vatandaşların da destek verdiği görüldü.

DEDAŞ Müşteriler Müdürü Murat Çelik, yaptığı açıklamada, sorumluluk alanlarındaki Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta yüzde 75 dolayında olan kayıt dışı elektrik kullanımının önüne geçilebilmesi için gerçekleştirilen kontrolleri en üst düzeye çıkardıklarını söyledi.

Bölge genelinde bin 237 personelin katılımı ile kayıt dışı elektrik kullanımıyla mücadele amacıyla başlattıkları çalışmanın bundan sonra da süreceğini ifade eden Çelik, bin 237 personelin 213 araç ile 6 ilde yüzlerce işyeri ve konutta kontrol yaptığını belirtti.

Çelik, kontrollerde ekiplerin her türlü kayıt dışı elektrik kullanımını ev veya işyerinin içerisine girmeden de tespit edebilen elektronik aletler kullandığını kaydederek, şöyle dedi:
"Yapılan kontrollerde bölge genelinde 93 işyeri ile 691 konutta kayıt dışı elektrik kullanıldığı tespit edildi. Diyarbakır'da ise 46 işyeri ile 186 konutta kayıt dışı elektrik kullanıldığı belirlendi. Kayıt dışı elektrik kullananlarla ilgili tutanak tutuldu, gerekli yasal ve idari işlemlere başlandı. Diyarbakır'daki kontrollere vatandaşlar da destek verdi. Denetim ile kayıt dışı kullanım ile oluşan aşırı yük azaltılarak halka kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak amaçlanıyor. Kayıt dışı elektrik kullanan aboneler için hayata geçirilen ücretsiz sayaç değiştirme kampanyamız da sürüyor. Bu şekilde elektrik kullanan abonelerin bir an önce başvurarak eski sayaçlarını yenisi ile değiştirmelerini bekliyoruz. 31 Aralık'ta sona erecek kampanya için abonelere eski sayaçları ile başvurmalarını bekliyoruz. Kayıt dışı elektrik kullanılmışsa dahi haklarında herhangi bir cezai işlem uygulanmayacak."
Denetimlerde DEDAŞ yetkilileri esnafla da sohbet ederek kayıt dışı kullanımın önlenmesi konusunda destek istedi.
Güvenlik önlemleri alınan denetimlerde Şırnak'ın Bahçelievler Mahallesinde bir grubun ekiplere saldırmak istediği sırada güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu saldırının önlendiği belirtildi.
Vatandaşlar da denetimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 100-200 lira için trafoların yandığını belirtti.

Halka kayıt dışı elektrik kullanmamaları çağrısında bulunan vatandaşlar, bu tür denetimlerin devam etmesini istedi.
Kaynak: AA