Şirket Haberleri

Toyota Plaza Seçil, yılın son kampanyasında herkesi Toyota sahibi yapmayı hedeflerken, ikinci el araba almak isteyenleri de düşünüyor.

Şirket Haberleri

2013 yılının sonuna kadar sıfır araçlarda fabrika satış fiyatı yaparak kar etmeden araba sahibi yapacaklarını belirten Toyota Plaza Seçil Genel Müdürü Hasan Kamil Hayali, “Bizim bir iddiamız var. Biz diyoruz ki Toyota Seçil Plaza olarak şuan araç almak için en uygun zamanı” dedi.

Araç fiyatlarını belirleyen belli unsurların olduğunu kaydeden Hayali, “Bu unsurların başında devlet geliyor. Carı açığı küçültmek için ekonomiyi soğutmak gerekiyor. Araç almak için gelenler yüzde 80’i kredi kullanabilirken, yüzde 20’sini nakit vermek zorundasınız. Devletin yeniden müdahale edebileceği konu da faiz oranlarıdır. Faiz oranlarına bir müdahale bekleniyor. Devlet önümüzdeki dönemde bir müdahale gelebilir bu da tüketim azaltmak için olacaktır” şeklinde konuştu.

Araç fiyatları belirlemede belirli unsurların olduğunu ifade eden Hayali, “Toyota Türkiye tarafından şöyle bir durum var, Euro çok büyük oranda arttı. Euro fiyat belirlemede önemli bir nokta. Euro yüzde 40 artmışsa, biz bunu araçlara yüzde 10 kadar yansıtabildik. Yüzde oranı çok daha arttırılacak. 2014’ten sonra araçlara zam gelecek. Biz yüzde 10 ve 20 arasında bir zam bekliyoruz. Şuan yapabileceğimiz en düşük fiyatlarla araç satıyoruz. Bir toplantı yaptık, toplantı şu sonuca vardır. Eğer bu hızla devam edersek, biz hedefleri tutturamayacağız. Biz fiyatları bize gelişinden vereceğiz. Bunu sadece Aralık ayında gerçekleştireceğiz. Bunu yaparak hedefimizi tutturacağız, hedefimizi tutturmak bizim için önemli. Çünkü hedef tutturamadık mı sezon sonu primlerimiz gidiyor. Toyota açısından unvanımızda kirleniyor. Şuan araç alma zamanıdır eğer niyetiniz varsa herhangi bir araç alırım diye düşünüyorsanız bu talebinizi öne çekmeniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Biz bu durumları müşterilerimize anlatmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu ay başından beri 25 bin SMS attık. İnsanların ihtiyacı olduğu için bir kış lastiği kampanyası başlattık. Bizden araç alan kişiye kış lastiğini armağan ediyoruz. İkinci elde markası, modeli ne olursa olsun biz herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. 'Ben Toyota araçlarını yakında tanımak, görmek istiyorum, kullanmak istiyorum' diyorsanız bir telefon açmanız yeterlidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA