Öğrenciler Trafikte Bilinçlendirildi

Nazilli'de, bin 150 öğrencisi ve 500'e yakın motosiklet kullanıcısının bulunduğu Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine trafik eğitimi verildi.

Öğrenciler Trafikte Bilinçlendirildi

Geçtiğimiz ay içerisinde motosiklet kazasında yaşamını kaybeden öğrencilerinin ve kız kardeşinin de halen yoğun bakımda tedavi görüyor olması nedeniyle kazalara dikkat çekmek ve önlemek için öğrenciler trafikte bilinçlendirildi.
Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğünün talebiyle Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından organize edilen eğitim programına bin 150 okul öğrencisi katıldı.

Okulun spor salonunda verilen eğitim seminerinde İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Özgür Selçuk konuşmasında, "Kazaların sebebini biz yaratıyoruz, sonucuna da biz katlanıyoruz" dedi

Selçuk, kazaların önlenmesi için eğitimin şart olduğunu da ifade ederek, "Trafik, hepimizin sürekli içerisinde olduğu bir olgu. Bunların sebebini biz yaratıyor, maalesef sonucuna da biz katlanıyoruz. Her birimizin evinde kullandığı bir motosiklet veya bisiklet vardır. Kaza ile bir şekilde karşılaşmışsınızdır. Bunları önlemek için trafik kuralların mutlaka uymamız gerekiyor. Bu nedenle okullarımıza trafik kuralları konusunda eğitimler vermeye devam ediyoruz" dedi.

Okul Müdürü Abdülkadir Ceyhan da, "Her şeyin başı eğitim düşüncesiyle çocuklarımızın trafikte dikkatli olmaları, kaza ve ölümlerin olmaması için İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün desteğiyle bin 150 öğrencimiz eğitim gördü. Eğitimdeki amacımız, trafik kurallarına uyulmasını sağlamak ve kazalara dikkat çekmektir. Çünkü geçtiğimiz ay bir öğrencimiz motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Bu öğrencimizin kız kardeşi ise halen İzmir'de yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Başka acılar yaşamak istemediğimiz için çocuklarımızı sık sık trafik eğitimine tabi tutacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA