Macar Kültür Merkezi Açıldı

Macar Kültür Merkezi, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Gaziantep Macaristan Fahri Konsolosu Bahaeddin Nakıboğlu’nun katılımıyla İstiklal Caddesi’nde açıldı.

Macar Kültür Merkezi Açıldı

Macar Kültür Merkezi, Macarca öğrenmek isteyenlere yönelik dil kursları düzenlemenin yanı sıra çeşitli uluslararası sanatsal, kültürel ve bilimsel faaliyetlere de ev sahipliği yapacak.

“Macar Kültür Merkezi’nde; Macaristan, Macar dili, kültürü, sanatı ve tarihi ile ilgilenen herkese hizmet verilecek” diyen Macaristan Gaziantep Fahri Konsolosu Bahaeddin Nakıboğlu, Kültür Merkezi’nde yapılacak kurslar ile Macarca öğrenmek isteyenlere imkan sağlanmasının yanı sıra Macaristan ile dostluk ilişkilerinin pekiştirilmesi amacıyla resim ve fotoğraf sergileri, film gösterimleri, konferans ve seminerler gibi bilimsel ve kültürel etkinlikler düzenleneceğini ifade etti.

Macaristan Başbakanı Victor Orban, şimdiye kadar neden Türkiye’de Macar Kültür Merkezi yoktur diye düşündüğünü belirterek, “Benim de çok şaşırdığım bir konu. Gelirken, hazırlık yaparken, arabayla şehirden geçerken cevabı aldım soruma. 13 sene önce buradaydım. Şehrin yüzü farklıydı. Aradan 13 sene geçti ve aradaki fark çok büyük. Teknik gelişmelerden bahsetmiyorum. Sadece köprüler, tüneller hızlı tren ve yeni binalar. Türkiye son 10 seneyi başarıyla geçirdi. Küreselleşmeyle başa çıkan az ülke var ama Türkiye başarıyla bu süreci geçirdi. Gelişme gözle görülüyor” dedi.

Kaynak: İHA