İğdır’da Tutuklu Bdp’li Vekiller İçin Açlık Grevi

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Örgütü tarafından, BDP’li tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması için dönüşümlü açlık grevi başlatıldı.


BDP Tuzluca İlçe Örgütü tarafından, Anayasa Mahkemesi’nin BDP’li milletvekilleri için verdiği kararı protesto etmek amacıyla başlatılan dönüşümlü açlık grevine; BDP Tuzluca İlçe Başkan Vekili Servet Gültekin’in yanı sıra ilçe örgütü ve BDP’li Tuzluca Belediye Başkan Aday Adayları katıldı.

İlçe binasında açlık grevi başlatanları Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk ve partililerle ziyaret eden BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, Kürtlerin seçilmişlerinin serbest bırakılmamasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Birkaç gün önce CHP’li Balbay Anayasa Mahkemesi’ne başvurusuyla serbest bırakılmıştır. 5 BDP’li milletvekili arkadaşlarımızın başvuruları yerel mahkemelerin de oy birliği ile reddedilmiştir. Çifte standartla adalet olmaz. AKP hükümetinin yaptığı bu haksızlıktan dönmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, dönüşümlü olarak yapılan açlık grevinin cuma günü öğle saatlerinde yapılacak basın açıklamasıyla sonlandırılacağı belirtildi.
Kaynak: İHA