Bursa'daki Cinayetin Davası

Merkez Nilüfer ilçesinde, geçen mayıs ayında bir kişiyi silahla ateş açarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "tasarlayarak adam öldürme", "silahlı yağma" ve "Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen tutuklu sanık Seyfettin Kandemir (37) katıldı.

Eski iş ortağı Hayrettin Yanık'ı kaldığı rezidansta öldürdükten sonra cep telefonunu gasbettiği, Ahmet Murat Özakbulak'ı ise Yalova'da tabancayla başına ateş ederek öldürdüğü ileri sürülen Kandemir, savunmasında, olayların nasıl gerçekleştiğini hatırlamadığını söyledi.

Yanık'ın evine misafir olarak gittiğini belirten Kandemir, "O dönemde uyuşturucu kullanıyordum. Şuurum yerinde değildi. Bana bağırmaya başlayınca şaşırdım. Ne yapacağımı bilemedim. Önceden planladığım bir olay değildi. Onu öldürmem için bir sebep yoktu. Bana ilahi duyumlar geliyor. Cinleri görüyorum. Bu rüyaların etkisinde kalıyorum. Rüyamda bana Mehdi olduğum söyleniyor" dedi.

Mahkeme heyeti, cinayetten sonra bir süre Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesinde müşahede altında tutulan Kandemir ile ilgili düzenlenecek raporun beklenmesi için duruşmayı erteledi.
Kandemir hakkında 37 yaşındaki Ahmet Murat Özakbulak'ı öldürmek suçundan Yalova Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Geçen mayıs ayında merkez Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi'nde bir rezidansa, kardeşinin ihbarı sonrası giden polis ekipleri, 35 yaşındaki Hayrettin Yanık'ı ölü bulmuştu. Başından tabancayla vurulduğu belirlenen Yanık'ın ölümüyle ilgili soruşturma çerçevesinde son telefon görüşmelerinin kayıtları incelenmişti. Katil zanlısı Seyfettin Kandemir, Yalova'da gizlendiği evde polis tarafından gözaltına alınmıştı. Ahmet Murat Özakbulak'ı da Yalova'da öldürdüğü ileri sürülen Kandemir, mahkemece tutuklanmıştı.
Kaynak: AA