Köylülerin Taş Ocağı Tepkisi

Kırklareli'nin Armağan köyünde kurulması planlanan taş ocağına karşı çıkan köylülerin başlattığı imza kampanyası sona erdi.

Köy Muhtarı Nahit Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy sakinlerinden topladıkları 258 imzayı ve dilekçeyi Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne teslim ettiklerini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nce ​Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin devam ettiğini belirten Bulut, taş ocağı açılmasına ve içme sularının yok olmasına müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

Taş ocağının açılması halinde içme suyu kaynaklarının yok olacağını ileri süren Bulut, şunları kaydetti:
"Dolap dere mevkinde kurulması planlanan taş ocağı içme suyu kaynaklarımızın bulunduğu bölgede. Dünyada temiz içme suyuna erişim gün geçtikçe zorlaşırken, var olan su kaynaklarının korunması, hem bizler hem de gelecek nesiller adına çok daha fazla önem kazanmaktadır. 9 Günde bir yapılacak patlatma su kaynaklarının zarar görmesine neden olacağı aşikardır.
Köyümüz hayvancılığı açısından son derece zengin bitki örtüsü ile kaplı olup, kaba yem ihtiyacımızın karşılandığı alandır. Köyümüz 2012 Yılında Türkiye'nin en temiz 3, köyü seçilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ödüllendirilmiştir. İnsan sağlığı hiç bir şeyden öneli değildir. Yetkililerin bu duruma hassasiyetle yaklaşacaklarına inanıyoruz."

Kaynak: AA