'Ensar Buluşmaları Konferansı'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ankara'daki bütün kademeleri geçerek yeniden memleketi Gaziantep'e döneceğini belirterek, bu durumun kendisi açısından çok büyük bir sınav olduğunu söyledi.

Şahin, Ensar Vakfı Ankara Şubesi'nde düzenlenen, "Ensar Buluşmaları Konferansı"nda, bütün olumsuzluklara rağmen bir ve beraber olunması gerektiğini ifade etti.

Ankara'daki bütün kademeleri geçerek yeniden memleketi Gaziantep'e döneceğini belirten Bakan Şahin, bu durumun kendisi açısından çok büyük bir sınav olduğunu aktardı.
Şahin, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu bir Türkiye için sosyal devlet anlayışının diğer gelişmelerle paralel gitmesi gerektiğini vurguladı.
Yoksullukla mücadelede eğitime çok önem verdiklerini vurgulayan Şahin, "Bu yıl TÜBİTAK ile bir çalışma başlattık ve 2014'te de tamamlamamız gerekiyor. Bu çalışmanın temelinde 'Kim yoksul, kim değil' konusu var. Teknolojik altyapıyla bilimsel altyapı oluşturuyoruz. Şu anda 22 milyon kişinin ekonomik ve sosyal analizini bir düğmeye basarak görüyoruz. Bunu yerel yönetimlere de açacağız" diye konuştu.

-"58 bin aile destek aldı"-
Şahin, şu anda puanlama sistemi üzerinde çalıştıklarına da değindi. Satın alma paritesinin kişiden kişiye göre devamlı değiştiğini belirten Bakan Şahin, destek isteyen bir aileye, neye ihtiyacı varsa verilebildiğini söyledi.

Bakanlık olarak hayata geçirmek istedikleri projelerinin yüzde 85'ini uyguladıklarını dile getiren Şahin, "Şehit yakınları ve gazilerimizle ilgili bir yılda 2 büyük yasa çıkarttık. Dün, sonuçlarını milletvekilleri de dinledi. Ne kadar insana bir yılda dokunduğumuzu bir taraftan çözüm süreciyle şehitlerimiz, gazilerimiz olmasın, canlar gitmesin bir taraftan da geriye kalanın mağduriyetini gidermek için gayret ediyoruz" ifadesini kullandı.
Şahin, Anadolu'da ev geçindirenlerin genellikle askere gidenler olduğunu vurgulayarak, bu kapsamda ailenin muhtaç duruma geldiğini belirtti.

Bu yüzden Bakanlık olarak bir çalışma başlattıklarını aktaran Şahin, "Biz de bedelliden aldığımız parayla onlara destekleyelim' dedik. 58 bin ailemiz de bundan destek almaya başladı" değerlendirmesinde bulundu.
-"Çocuk strateji belgemizi çıkarttık"-
"Mutlu ve güçlü bir toplum olacaksak, bireyle toplum arasındaki en önemli katalizör aile" diyen Şahin, şunları kaydetti:
"Bu yüzden istikametin iyi belirlenmesi lazım. 3 gün önce Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararıyla çocuk strateji belgemizi çıkarttık. Çocuğun yaşamına dair bir altyapı oluşturduk. Artık kılavuzumuz da yol haritamız da belli. Aslında yaşama dokunan çok insani ve çok vicdani olan bir alanın sorumluyuz. Güçlü bir parlamento ve güçlü bir iktidar var. Ben takımın parçası olarak, bana verilen emaneti ve sorumluluğu bütün gücümüzü kullanarak köprü görevi gördüm. Aldım ve götürdüm ama götürdüğüm yer, bunu çok daha yüksek katma değer olarak bana vererek, elimi zenginleştirerek gönderdi. Takım işidir bu."

Kaynak: AA