Suşehri'den Kısa Kısa

Suşehri Devlet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde diş protezi yapımına başlandığı bildirildi.

Hastane başhekimi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Müfti Bakırcı, 2012 yılında hizmete başlayan merkez hakkında muhtarları bilgilendirdi.
Halk Eğitim Merkezindeki bilgilendirme toplantısında konuşan Bakırcı, bölge hastanesi konumunda olan Suşehri Devlet Hastanesinin 65 yatak kapasiteli olduğunu söyledi.

Hastanede 129 personelle vatandaşlara sağlık hizmeti verildiğini belirten Bakırcı, "Ağız ve diş sağlığı merkezimizde 5 ünitemiz aktif haldedir. Üç diş doktorumuzla hizmet vermekteyiz. Merkezde kanal tedavisi, dolgu, diş çekimi, diş taşı temizliği uygulamaları yapılmaktayken, hizmetimize bir yenisini daha ekledik. Suşehri Devlet Hastanemiz bünyesinde tecrübeli personeller ve kaliteli laboratuvar işçiliğiyle diş protezi yapımına başlandı. Protez yapımıyla diş kaplama, köprü işlemleri de yapılmaktadır. 182 çağrı merkezini arayarak muayene olmak isteyen vatandaşlarımız hastanemizden randevu alabilir" diye konuştu.


- Muhtarlar bilgilendirildi

Suşehri ilçesinde, köy ve mahalle muhtarları Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme konusunda bilgilendirildi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Sivas İl Koordinatörlüğü proje birim amiri Mahmut Şahin, Halk Eğitim Merkezindeki toplantıda yaptığı konuşmada, kurumlarının, tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar kapsamında artık traktör alımına da desteklediğini ifade ederek, "Açık veya yarı açık ahırların, ağılların inşası, genişletilmesi, ağılların modernizasyonu, süt sağım ve depolama odaları, depo binaları, makine garajları ile sınırlı olmak kaydıyla tarımsal binaların inşası veya yenilenmesi gibi yapım işleri desteklenmektedir. Arıcılık, büyükbaş-küçükbaş hayvancılık, meyve, sebze, balıkçılık, et ve süt üretimi, mezbahana yapımı gibi tarımda her türlü işlerde hibe destekli programlarımız mevcut" diye konuştu.


Kaynak: AA