Sağlık-sen’den 'Yeter Ki Sen İste Engeller Mutlaka Kalkar” Paneli

Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen “Yeter ki Sen İste Engeller Kalkar” paneli Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Sağlık-sen’den 'Yeter Ki Sen İste Engeller Mutlaka Kalkar” Paneli

Panele katılan Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, bugüne kadar yok sayılmış olan engelliler ve onların sorunlarının bunları var kabul edecek ve bunları çözecek irade ile çözüm bulacağına inandığını belirtti.

Durmuş, "Buraya gelirken çok daha farklı bir ortam düşünüyordum. Bir komisyonun ve çok az katılımın olduğu, çok fazla duyarlılığın olmadığı toplantılar olurdu. Gördüğüm manzara engellilerin gerçekten önündeki engelleri kaldıracak iradeye sahip olduğunu bize gösterdi. Hepinizi canı gönülden kutluyorum, toplumun bu sorunu sahip çıkılırsa çözülebilecek bir sorundur. Ben de bunun için sizi tebrik ediyorum. Ama tabi bu meseleler bu salonda bitmeyecek, bu mesele bu salonda başlıyor, inşallah bundan sonra çözüme ulaşacak. Her birimizin ailesinde böyle insanlar var, toplumun üst düzeyde duyarlılığının olması gerekiyor. Türkiye’nin değerli komisyonlarımızın eşliğinde dünyaya örnek olacak projelere imza atacağına inanıyorum. Bu kıvılcım başlamıştır, o irade fitili ateşlenmiştir, bu toplantının güzel şeylere vesile olacağına inanıyorum” dedi.

“ASIL ÖNEMLİ OLAN ENGELLİLERİN EĞİTİMİ”
Bundan 1 yıl önce engelliler komisyonunun kurulduğunu hatırlatan Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tekin şöyle konuştu:
"Asıl önemli olan engellilerin eğitim ve sağlık koşullarının sağlanarak toplumsal yaşam katılımlarının sağlanması, herkesin bir gün engelli olabileceğini unutmamalıyız. Çalışma hayatında engellilere pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. Bizler Sağlık Sen olarak çalışanlarımıza insan onuruna yakışan çalışma koşullarının sağlanması için çalışıyoruz. Sendikamız dün olduğu gibi bugün de sendikal mücadelesini sürdürüyor. Geçmişin klasik sendikal anlayışı olan sorunlardan nemalanma bizim anlayışımız olmamıştır.”
Kaynak: İHA