'Paramı Yönetebiliyorum' Projesi

Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından oluşturulan "Paramı Yönetebiliyorum" projesi kapsamında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi üyelerine eğitim verildi.

MÜSİAD Elazığ Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek toplantı salonunda düzenlenen eğitimde, eğitmen Gülsüm Uzun tarafından katılımcılara proje hakkında bilgiler verildi.

Uzun, projeyle bireyi sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri konusunda bilinçlendirerek, sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.

Projenin Türkiye'de ilk kez finansal bilinç alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdiğini aktaran Uzun, şunları kaydetti:
"Proje Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Visa Europe Türkiye ve üye bankalarının katılımıyla geliştirildi. Türkiye'de ilk kez finansal okur yazarlık konusunda kamu, sivil toplum ve özel sektörün bir araya geldiği Paramı Yönetebiliyorum projesi ile bireylerin kişisel mali kaynaklarını bütçelemelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunuldu."
Eğitime katılanlara, Kalkınma Bakanlığı, UNDP, Habitat Kalkınma ve Yönetim Derneği ve VISA Europe onaylı katılım belgesi verildi.

Kaynak: AA