Macaristan'la Kolay Vize Protokolünün İmzalanması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, "Macaristan Büyükelçiliği'ne başvuracak iş adamlarına BTSO'nun vereceği referans mektubuyla uzun süreli ve çok girişli Schengen vizesi verilecek" dedi.

Burkay, yaptığı açıklamada, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari'nin katılımıyla AB Bakanlığı binasında imzalanan Türk iş adamlarına yönelik vize kolaylığı protokolüyle AB ile vize müzakereleri tamamlanıncaya kadar iş adamlarının vize almasının kolaylaştırıldığını kaydetti.

İmzalanan anlaşmanın, Türk iş adamlarının AB üyesi ülkelere ziyaretlerinde karşılaştıkları vize engelinin aşılmasında önemli bir adım olduğunu belirten Burkay, şunları kaydetti:
"İş adamlarımız, ticari faaliyetleri gereği Avrupa'ya çok sık seyahat ediyor. Ama vize uygulaması önemli bir bürokratik engel oluşturuyor. BTSO olarak başlattığımız girişimler neticesinde, Macaristan hükümeti ve Macaristan Türkiye Büyükelçiliğimiz vize konusunda iş adamları için kolaylaştırıcı bir formül geliştirdi. AB ile vize müzakereleri tamamlanıncaya kadar iş adamlarımıza büyük kolaylık sağlayacak bu paket, oda ve borsaların işbirliği ile yürütülecek. BTSO imzasıyla vereceğimiz referans mektubu ile Macaristan Büyükelçiliği'ne vize başvurusu yapacak iş adamlarımıza, artık uzun süreli ve çok girişli vize verilecek. BTSO olarak öncülük ettiğimiz ve TOBB nezdinde imzalanan bu anlaşma hem diğer ülkelerle Türkiye arasındaki vize engelinin aşılmasında önemli bir referans olacak hem de iki ülke arasındaki ticaretin artmasına zemin oluşturacaktır."
Kaynak: AA