Kesk Malatya Şubeler Platformu, Chp İl Teşkilatını Ziyaret Etti

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Malatya Şubeler Platformu, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Teşkilatı’nı ziyaret etti.

Kesk Malatya Şubeler Platformu, Chp İl Teşkilatını Ziyaret Etti

KESK Malatya Dönem Sözcüsü Ali Ekber Baytemur, ziyarette yaptığı konuşmada, “AK Parti iktidarının yıllardır gündeme getirdiği bütçeler, diğer yasalarda olduğu gibi ‘en iyi bütçe, en sosyal bütçe’ şeklinde kamuoyuna sunuluyor ama kamuoyu çalışanlarına dolayısıyla da bütün halka yoksulluk bütçesi olarak yansıyacağı görünüyor. Bu bütçede, yatırımlara ayrılan pay önceki yıllara göre çok daha fazla düşürülmüş. Yatırımlara ayrılan payın düşürülmesi yoksulluk ve işsizliğin önümüzdeki yıllarda artacağının bir göstergesidir. Bizler CHP gibi kitle desteği büyük, milyonlarca insanı etkileyen bir siyasal partinin ve özellikle sosyal yaşamdan yana bir partinin emek mücadelesine katkı sunmasını, destek vermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise 19 Aralık’ta yapılacak olan grevde KESK üyelerinin yanında olacaklarını kaydederek, “Bütçeler, her yıl hazırlanan ve önümüzdeki dönemin gelir-gider kalemlerini oluşturan rakamlardır. Ama mevcut bütçeye baktığımızda birçok yanlışlık ve haksızlığı açık bir şekilde görebiliyoruz. Bir taraftan vatandaştan ciddi vergiler alınırken, işçi ve memura verilen rakamlar çok komik kalıyor. Enflasyon rakamlarının neye göre hesaplandığını anlamakta çok zorluk çekiyoruz. Tüm bu dengesizlik, herkesi mağdur ediyor. Bizde 19 Aralık’ta vereceğiniz mücadelenin ve çıkaracağınız sesin yanında olmaya çalışacağız” dedi.

Kaynak: İHA