Bozüyük'te İllegal Yolcu Taşımacılığı İddiası

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, bir derneğe bağlı olarak yolcu taşıyan iki dolmuşa jandarma ekipleri tarafından cezai işlem uygulandığı öne sürülürken, olayla ilgili eylem yapan üyeler karara tepki gösterdiler.

Bozüyük'te İllegal Yolcu Taşımacılığı İddiası

Geçtiğimiz günlerde İçköylü vatandaşlar tarafından "Kumral Abdal Halk Dolmuşları" adlı dernek kurularak yolcu taşımacılığı yapılmaya başlandı. İlçe jandarma ekiplerinin, faaliyetin illegal olduğu ve çalışma izinleri olmadığı gerekçesi ile iki dolmuşa toplamda 6 bin 300 lira para cezası keserek, dolmuşları iki ay süreyle trafikten men ettiği iddia edildi. Konuyla ilgili dernek binası önünde toplanan kalabalık adına konuşan Dernek Başkanı Abdülhadi Güzel, dernek kurulması onayına binaen 20 adet araç aldıklarını kaydetti.

Yetkililere seslenen Güzel, "Temmuz ayının 7'sinde onaylama belgesini aldım. Eylül ayının 15'inde bizim müracaatımızdan sonra minibüsler geldi. Geçtiğimiz pazar günü de derneğimizin açılışını yaptık. Kamu yararına, toplum yararına, devletimizin ve hukukumuzun yararına açılışını yaptım. Bugün çalışmaya başladık. İki tane aracımız bağlanarak toplam 4 bin 200 TL ceza yedik. Araçlarımız trafikten çekildi. Avukatım ile görüştüm. Kendisi gerekli yerlere başvuruyor. 25 senedir bir hizmet yapılmamış, toplum yararına hizmet için bu derneği açtık. Sayın yüksek makamlar, sayın valimiz, sayın kaymakamımız ve dernek kuruluşları bize bu onaylamayı verdi. Bu evraklar elimize geçince bütün her yere bizde başvurumuzu yaptık. Bugün buraya kadar geldiğimizde araçlarımıza izin verilmeyerek önümüz tıkandı. Sayın valimiz, sayın kaymakamımız, sayın belediye başkanımız ve sayın milletvekilimiz bu işe el atsınlar. Toplum zarar görmeden fayda görsün. Bu işi çözelim" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağılırken, jandarma ekipleri de tedbir aldı.
Kaynak: İHA