Altınoran Sanat Galerisi'nde Afrika Fotoğrafları Etkinliği

Altınoran Sanat Galerisi'nde, Dr. Erol Doğaner'in Afrika'da özel şartlarda çekilmiş fotoğraflardan oluşan 2 gösteri sunulacağı bildirildi.

Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 20 Aralık'ta saat 19.00'da, Altınoran Sanat Galerisi'nde yapılacak etkinlik, Dr. Erol Doğaner'in gorillerin yaşantısını anlatan ''Sisli Dağların Efendileri'' isimli gösterisi, "Vahşi Rüya" isimli gösteri ise vahşi kedilerin dünyasını anlatan iki belgesel çalışmadan oluşuyor.
Dr. Doğaner, gösterileriyle ilgili olarak ''Vahşi Yaşam ile kasdedilenin, aslında doğal yaşam olduğunu, önemli olanın ise zaman zaman vahşileşen insanların bu doğal ortamı anlayabilmesi olduğunu'' belirterek, goril veya kaplanların vahşi olmadıklarına vurgu yapıyor.
Gösterilerden sonra sanatçı ile doğa ve doğal yaşantının fotoğraflanması konusunda bir söyleşinin de gerçekleşeceğini bildiren Altınoran yöneticileri, Türkiye'nin en önemli fotoğrafçılarından Prof. Sabit Kalfagil, İbrahim Zaman, İzzet Keribar ve Reha Bilir'in de etkinliğe katılacaklarını kaydetti.

Altınoran Sanat Galerisi'nde her cuma günü farklı bir dalda sanat etkinliği yapıldığı belirtildi.
Kaynak: AA