Mısır'daki Darbe Roma'da Protesto Edildi

İtalya'daki "Mısır için Demokrasi ve Özgürlük Platformu" üyeleri, başkent Roma'da düzenledikleri eylemle Mısır'daki darbeyi ve geçici hükümeti protesto etti.

Başkent Roma'nın merkezi meydanlarından Repubblica'da toplanan 100 kadar Mısırlı, ellerinde Rabia işaretli dövizler, Mısır bayrakları ve darbeye karşı çıkarken hayatını kaybedenlerin fotoğraflarıyla Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı 3 Temmuz'da gerçekleşen darbeyi protesto etti.
Kuran-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan protesto gösterisinde, demokrasi ve özgürlük yanlısı Mısırlılar, darbeyi yapan General Sisi aleyhinde slogan attı. Göstericilerden bazıları, General Sisi'nin fotoğraflarını ateşe verdi.
"Mısır için Demokrasi ve Özgürlük Platformu" adına AA muhabirine açıklama yapan Muhammed Abdül Kader, "Biz, 3 Temmuz'da gerçekleşen askeri darbeye karşı buradayız. Hepimizin Mursi'yi desteklediğini söyleyemeyiz ama hepimiz demokrasi ve özgürlükten yanayız" dedi.

Mısır'da 60 yıldır askerlerin, generallerin yönetimi altında olduklarını belirten Kader, "Bütün dünyaya, Mursi'nin demokratik seçimlerle işbaşına geldiğini söylemek istiyoruz. Biz, diktatöryel askeri hükümetin sona ermesini istiyoruz. 'Yeter' diyoruz çünkü onlar ülkeyi mahvetti" diye konuştu.

Gelişmiş ve modern bir Mısır istediklerini ifade eden Kader, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz çok büyük bedeller ödedik. Darbeden bugüne kadar bizim pek çok kardeşimiz hayatını kaybetti. En az 5 bin kişi öldü ki, bunların arasında kadınlar, çocuklar da var. Biz bunun devam etmesini istemiyoruz. Bu katliamı yapan generallerin, polislerin yargılanmasını istiyoruz. Hepsi hapse girmeli ve bu bedeli ödemeliler."
Kaynak: AA