Mhp Grup Başkanvekili Vural, Şanlıurfa'da

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Şanlıurfa'nın elektriğini kesenlere Şanlıurfalılar ampulün fişini çekerek cevap verecek" dedi.

Vural, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Şanlıurfa'da teşkilatının binası önünde yaptığı konuşmada, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Şehrin sorunlarına değinen Vural, bölge illerinde sıkça görülen elektrik kesintisi sıkıntısının bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin en önemli elektrik üretim merkezlerinin başında gelen Atatürk Barajı Şanlıurfa sınırlarında olmasına rağmen her gün kentte elektrik kesintisinin yaşanmasına anlam veremediklerini vurgulayan Vural, "Bugün geldiğimiz Türkiye'de büyük sıkıntılarla karşı karşıyayız. Her gün hem Şanlıurfa merkezden hem de ilçelerinden beni arıyorlar. Diyorlar ki 'Karanlıktayız, elektrik burada ama bu elektrik bizi niye aydınlatmıyor, niye yanmıyor' diye her gün arıyorlar. Şanlıurfa'nın elektriğini kesenlere Şanlıurfalılar ampulün fişini çekerek cevap verecek. Türkiye'nin her yerinde Şanlıurfa'da yaşanan bu sorunların aynısı yıllardan beri devam ediyor" diye konuştu.

- Cenaze için dua ettiler
Vural, konuşması esnasında bir cenazenin civardan geçtiğini görünce sözlerini yarıda keserek cenaze için alanda toplanan partililerden dua etmesini istedi.
Daha sonra konuşmasını sürdüren Vural, Teşvik Yasası kapsamında avantajlı iller arasında yer alan Şanlıurfa'da, elektrik kesintilerinin devam etmesi nedeniyle yatırımcıların bölgeye gelmeyeceğini savundu.
Şehrin yatırım yapılabilir bir il olduğunu ifade eden Vural, "Güneydoğu'da Şanlıurfa'ya teşvik verilecek 6. bölgede ilan ettiler. Peki günde 6 saat elektrik kesilen yere sanayici mi gelir? Elektrik kesintisi bitmediği sürece Şanlıurfa'ya sanayici gelmez, yatırımcı gelmez, bölge kalkınmaz" dedi.

Vural, Şanlıurfa'nın eğitimde ülke ortalamasının çok gerisinde olduğuna dikkati çekerek, öğrencilerin 60 kişilik sınıflarda ders gördüğünü ve şehrin 8 bin dersliğe daha ihtiyaç duyduğunu anlattı.
Yaklaşık bir saat süren konuşmasını Vural, partisinin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Kemal Saraçoğlu ve ilçe belediye başkan adaylarıyla vatandaşları selamlayarak tamamladı.
Kaynak: AA