Kocaeli'de Tarıma Teşvik Projesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretime katkıda bulunan çiftçilere ve sektöre yeni başlayacak girişimcilere yönelik 'Birlikler Kuruluyor, Kocaeli Gelişiyor Projesi'ni hayata geçirdi.

Kocaeli'de Tarıma Teşvik Projesi
Başvuruların başladığı proje kapsamında 50 kadın ve erkek girişimci alınacak.
Büyükşehir Belediyesi tarım sektörünü canlandırmak için hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda hali hazırda hizmet veren veya hizmet vermek isteyen tarım ve bu alandaki turizm sektörüne ait girişimcilere yönelik 'Birlikler Kuruluyor, Kocaeli Gelişiyor Projesi' gerçekleştirilecek. Proje ile girişimcilerin kooperatif ve birlik kurma, eko turizm ve organik tarım konularındaki bilgi eksiklikleri giderilecek. Ayrıca bölgesel üretime katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla girişimcilerin kooperatifleşme yoluyla bir araya getirilmesi teşvik edilecek.

Örnek Proje Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, Köye Hizmet Şube Müdürlüğü, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği Koordinatörlüğü tarafından yönetilecek. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) da projeye katkı sağlayacak. Proje kapsamında kooperatif ve birlik kuruluşlarına, organik tarım, eko turizm, butik otel yönetimi konularında uzman kişiler tarafından eğitimler verileceği belirtildi.

Projeye katılmak isteyenlerin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 318 10 90 numaralı telefona müracaat etmeleri gerekiyor. Proje 18 Aralık Çarşamba günü uygulanmaya başlanacağı ve eğitimler tamamlandıktan sonra ise katılımcılara katılım sertifikası verileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA