İğdır'da 'Gönül Elçileri Projesi'

Iğdır Valisi Ahmet Pek'in eşi Ayfer Pek, "Sevgi evlerinde kalan bütün çocuklar bizlere emanet. Toplum olarak el birliği ile sürekli o çocukların yanında olduğumuzu onlara hissettirmemiz lazım" dedi.

Pek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gönül Elçileri olarak sürekli sevgi evlerinde kalan çocukların yanında yer aldıklarını belirterek, toplum olarak herkesin bu çocuklara sahip çıkması gerektiğini vurguladı.
Bu çocukların yanında yer almayı kendilerine ilke edindiklerini ifade eden Pek, "Unutmayalım ki veren el, alan elden daima daha üstündür. Onların başını okşamak bile tarifi imkansız bir mutluluktur. Her şey maddiyat değildir, manevi anlamda verici olmalıyız. Maddi anlamda her ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanıyor çok şükür ama manevi anlamda desteğe ihtiyaçları var. Hiç kimse 'Çok istiyorum ama ben ne yapabilirim ki?' diye düşünmesin. İnanın herkesin elinden gelen ve yapabileceği bir şeyler mutlaka vardır" diye konuştu.

Başarılı çalışmalarından dolayı Iğdır Gönül Elçileri adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan ödül aldığını anlatan Pek, şunları kaydetti:
"Çocukların sevgi evlerinde kalmaları çok güzel bir çalışma. Çocuklarımızın psikolojileri ve gelecekleri için atılmış güzel bir adımdır. Çocukların ders çalışmaları sağlıklı bir ortamda oluyor, birlikte yaşamayı, paylaşmayı öğreniyor, arkadaş ilişkileri gelişiyor, kendi ayakları üzerinde durmayı öğreniyorlar. Komşuluk ilişkileri ediniyor, kısaca bir ailede çocuklar nasıl yetişiyorsa, çocuk evlerinde de onlara öyle yaşama hakkı sağlanmıştır. Bunun üzerinde yoğunlaşıp Iğdır halkımıza hizmet edeceğiz. Kadınlarımızla, kızlarımızla durmak yok, yolumuza devam edeceğiz."
Kaynak: AA