Dp Genel Başkanı Uysal Açıklaması

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, milletin önceliklerini öne alarak siyaset yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Uysal, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar Ticaret Borsası Düğün Salonu'nda düzenlenen 11'inci Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, siyasetin zor bir sanat olduğunu belirterek, meşakkatli bir yolculukta bulunduklarını söyledi.

Zamanı iyi kavrayıp, milletin taleplerini iyi idrak ederek, dünyanın değişen şartlarını iyi anlayıp, milletle yeni bir siyasi aklı nasıl buluştururuz çabasında olduklarını ifade eden Uysal, şöyle konuştu:
"Milletin bu topraklardaki varlığını daha da iyi noktaya taşımak için mücadele veriyoruz. Türkiye her dakika tartışmaların, çatışmaların olduğu sancılı bir coğrafyada varlığını sürdürüyor. Ümidimiz o dur ki ilelebet varlığımızı sürdürelim. Milleti zengin, devleti kuvvetli bir unsur olarak varlığımızı sürdürelim. İşte siyaseti de bunun için yapıyoruz. Milletin önceliklerini öne alarak siyaset yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu millete imkanlar yaratmak için siyaset yapıyoruz. Oysa bugün siyasetin geldiği noktadan şikayetçiyiz. Milletimizin de şikayetçi olduğunu biliyoruz. İşte sıkışan bu iklim içinde dün olduğu gibi bugün de anahtar olacak harekette bu paslanmış kilitleri açacak hareket yine büyük demokratlardır."
- "Çiftçilerimizin, sanayicilerimizin meselesi olduğunu biliyoruz"
Uysal, milletin hayrına olacak her harekette milletle beraber olduklarını vurguladı.
Türkiye'de hakim olan siyasi anlayışın etnik, dini, siyasi ve ideolojik ayrışımlar üzerine olduğunu öne süren Uysal, şöyle devam etti:
"Bunun karşısına pozitif bir siyasetle milletin adına 'doğruya doğru, yanlışa yanlışa' diyebilmekten aldığımız kuvvetle Türkiye'de makul çoğunluğun sesi olmak adına pozitif bir siyaseti ortaya koymaya gayret ediyoruz. Çiftçilerimizin, sanayicilerimizin meselesi olduğunu biliyoruz. Gençlerimizin hayali var. Çünkü biliyoruz ki kadınlarımızın sorunları var. İşte bu sorunlar üzerinden Türkiye'nin sanal gündemler içerisinden değil gerçek gündemi içerisinden bir siyaset yapmayı önümüze koyduk."
Uysal'ın konuşmasının ardında tek listeyle seçime giren mevcut İl Başkanı Gürcan Şensoy, yeniden DP İl Başkanlığı'na seçildi.
Kaynak: AA