Başkan Altay, Vanlı Öğrencilerle Buluştu

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Hemşehriler Buluşuyor” etkinliği kapsamında Vanlı öğrencilerle bir araya geldi.

Başkan Altay, Vanlı Öğrencilerle Buluştu

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen “Hemşehriler Buluşuyor” etkinliği kapsamında Konya’da okuyan Vanlı üniversite öğrencileriyle buluştu. Bosna Hersek Mahallesi’nde bulunan Selçuklu Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen programda farklı üniversiteler ve farklı fakültelerde okuyan fakat birbirleriyle tanışma fırsatı bulamayan Vanlı öğrenciler bir araya geldi. Sohbet havasında gerçekleşen programda Başkan Altay, öğrencilere Konya ve Selçuklu’yu anlatırken, öğrenciler de Başkan Altay’a istek ve önerilerini iletti.

Farklı şehirlerden gelen üniversite öğrencilerinin Konya’ya farklı güzellik kattığını söyleyen Başkan Altay, “Selçuklu hızla gelişen bir ilçe ve bu gelişimde üniversitenin büyük bir payı var. Üniversite öğrencilerinin yaklaşık yüzde 80’i Selçuklu’da ikamet ediyor. Şehrimizin hem bilim hem de ekonomik ve sosyal hayatına çok büyük katkı sağlıyorsunuz. Bizler sizleri seviyoruz. Burada bulunmanızdan memnunuz” dedi.

Hayatın en güzel dönemlerinden birinin öğrencilik yılları olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Okulunuzu bitirip mezun olduktan sonra zaman sizler için daha hızlı ve yoğun bir iş temposuyla geçecek. Hayatta başarılı olmak için derslerinizdeki başarı kadar insan ilişkileriniz ve edindiğiniz sosyal çevre de bir o kadar önemli. Onun için bu yıllarınızı iyi değerlendirin ve bulunduğunuz ortamda güzel ilişkiler geliştirin. Selçuklu Belediyesi olarak sizlerin Konya’yı tanımanızı ve bizlerle irtibat halinde olmanızı istiyoruz. Gençlerimizin sosyal ve kültürel faaliyetlerde daha katılımcı olması ve kendilerini geliştirebilmeleri amacıyla güzel bir gençlik merkezi tahsis ettik. Buralar sizlerin mekanı. Siz buralardan hizmet aldıkça bizlerin mutluluğu o kadar artıyor” diye konuştu.

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Merkezi önümüzdeki günlerde farklı illerden Konya’ya gelen üniversite öğrencilerini “Hemşehriler Buluşuyor” etkinliği ile buluşturmaya devam edecek.
Kaynak: İHA