Usiad, Uşak İş Dünyasının İhtiyaç Duyduğu İnsan Kaynağını Yetiştiriyor

Uşak Sanayici ve İş Adamları Derneği (USİAD)tarafından yürütülen Zafer Kalkınma Ajansı Tarafından desteklenen Sürekli Eğitimle Gelişen Beşeri Sermaye Kalkınan Uşak İsimli proje kapsamında İnsan Kaynakları Yönetimi eğitimi Doç. Dr Pınar Süral Özer tarafından USİAD eğitim salonunda devam ediyor.

Usiad, Uşak İş Dünyasının İhtiyaç Duyduğu İnsan Kaynağını Yetiştiriyor

Eğitimin açılışını yapan Başkan Hasan Yıldırım “Projemiz kapsamında ‘Uşak İş Dünyasının’ ihtiyaç duyduğu insan kaynağının eğitilmesi ve bu suretle sosyoekonomik kalkınmanın sağlanması hedefledik. Projemizin beşeri sermayenin geliştirilmesi anlamında yapılabileceklere güzel bir örnek teşkil ettiğini düşünüyoruz. Geçmiş dönemlerde gözden kaçan veya önemsenmeyen birçok konu artık firmalarımız için önem arz eder duruma gelmiştir. Özellikle insan kaynaklarına önem verilmiş ve kalifiye personelin yetişmesi için yatırımlar yapılmıştır. Çünkü tecrübeler göstermektedir ki insan kaynaklarının eğitimine yönelik yapılan faaliyetler mutlaka işletmelere yansımaktadır. Firmaların bir yandan kalifikasyonu yüksek insanlar tarafından yönetilmesi diğer yandan uzmanlaşmış ve eğitimli insanlar çalıştırması ekonomik hayattaki başarı şansını yükseltmektedir. Dolayısıyla projemiz kapsamındaki eğitim programları, firmalarımızda çalışan insan kaynaklarının işletme yönetimindeki son gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamış olacaktır. Ayrıca yönetim ve uygulama yapılarını tazelemelerinin yanında kişisel ve kurumsal gelişimlerini de mümkün kılacaktır. Nihayetinde ise firmalarımız kurumsallaşan, uzun ömürlü, rekabet gücü gelişen ve katma değer üreten konuma gelecektir. Sözlerimi tamamlarken “Sürekli Eğitimle Gelişen Beşeri Sermaye, Kalkınan Uşak” projemize destek veren Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreterlik çalışanlarına bir kez daha şükranlarımı sunarım“ dedi.

Eğitimi veren Doç. Dr. Pınar Süral Özer yapmış Olduğu Konuşmada “Bugünün dünyasında rekabet edebilmek, dünün dünyasından çok farklı üstünlüklere sahip olmayı gerektiriyor. Bilgi çağı olarak tarif ettiğimiz yenidünyanın zenginleri, bilgi ve yaratıcılığa sahip olanlar. Her ne kadar çağı teknolojik gelişmeler tarif ediyor gibi görünse de, bu çağda rekabeti belirleyecek olan ana unsur: İNSAN. Bilen ve yaratan, mekanik yasalarla sınırlı olmayan, değer katan, sınırsız bir potansiyel olarak tarif edilebilecek olağanüstü varlık.

Bugün; girişimcinin, tepe yönetimin ve tüm hat yöneticilerin, insan kaynakları yöneticileri ve uzmanları ile beraber İnsan Kaynakları Yönetimi şapkalarını takarak düşünmeleri ve bu alanın stratejik önemini fark etmeleri ile daha başarılı işletmeler ve daha mutlu çalışanlar yaratmak olanaklı.

Kadrolama, Geliştirme, Ücretlendirme ile motivasyon ve iletişimin esasını oluşturduğu Yönlendirme ana başlıkları altında incelenen insan kaynakları yönetimi işlevlerini, evrensel araştırmalar ve Türkiye’den güncel örnekler etrafında ele aldığımız bu eğitim, insan yönetimi ile ilgili herkesin bu alandaki bireysel farkındalık ve becerilerini geliştirecek test ve uygulamalar içermektedir. ”dedi.

Kaynak: İHA