Torun Açıklaması

Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, uzlaşı kültürü ile Adana'yı kalkındıracaklarını belirterek "Adana Ortadoğu'nun ekonomi başkenti olur" dedi.

Torun Açıklaması

Abdullah Torun, Güney Sulama Birliği’ni ziyaretinde üreticilerin talep ve beklentilerini dinledi. Tarım sektöründe yaşanan sıkıntıları çok iyi bildiğini kaydeden Abdullah Torun, üreticilere ve Adana’nın geleceğine yönelik net ve kararlı mesajlar verdi;
Adaylığının açıklanmasıyla birlikte seçim maratonunu büyük bir hızla başlatan Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, kendisine destek ziyaretlerinden fırsat buldukça, talep ve beklentilerini not almak üzere kentteki sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarının temsilcileri ile buluşmalarını sürdürüyor.

Son olarak Güney Yüreğir Sulama Birliği’ni ziyaret eden Abdullah Torun, Birlik Başkanı İhsan Oğuz Beyarslan, yönetim kurulu üyeleri ve üreticilerle bir araya gelerek, şikayet, talep ve beklentilerini dinledi. Torun, ziyaret sırasında merkezi hükümetin tam desteği ile “Adana’nın, Ortadoğu’nun ekonomi başkenti” olması için, büyük önem verdiği meslek kuruluşları ile daima birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Güney Yüreğir Sulama Birliği Başkanı İhsan Oğuz Beyarslan, Abdullah Torun’u milletvekilliği döneminden yakından tanıdıklarını, Adana için yaptığı olumlu çalışmaları dikkatle takip ettiklerini ve seçildiği takdirde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde de kent için yararlı çalışmalara imza atacağına inandıklarını söyledi.

Abdullah Torun’a seçim çalışmalarında başarılar dileyen Birlik Başkanı Beyarslan, yeni Büyükşehir Yasası ile İl Özel İdarelerinin kaldırılmasıyla, büyükşehir belediyelerinin yetki ve görev alanlarının il sınırlarını kapsayacağına dikkat çektiği konuşmasında, seçilecek belediye başkanından beklentilerinin de arttığına da vurgu yaptı.

Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği Güney Sulama Birliği Ziyaretinde konuşan ve kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Abdullah Torun ise, çiftçilerin, üreticilerin ve tarım sektörünün yaşadıkları sıkıntıları yakından bildiğini ve başkanlık yarışında ipi göğüslediğinde tarım sektörünün nefes alması için elinden gelin tüm gayreti göstereceğini söyledi.

Tarımsal üretimde Türkiye’nin göz bebeği olan bereketli Çukurova’nın, dünyanın en önemli ovalarından biri olduğuna dikkat çeken Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, “Dünyanın en bereketli topraklarına sahip olan Çukurova’mızın, Adana’mızın tarihi, doğal, kültürel, ekonomik açıdan müthiş bir potansiyeli var. Müthiş bir iş gücü ve insan kaynağı var. Ancak maalesef bu potansiyel yıllardır kısır çekişmeler ve kavgalar nedeniyle yeterli ve layıkıyla değerlendirilemedi” dedi.

Torun konuşmasını şöyle tamamladı;
“Bizim en önemli hedefimiz, toplumun tüm kesimleri arısında bir uzlaşı kültürü oluşturarak, Adana’nın sorunlarını el birliği çözmek. Biz, Adana’nın sorunlarını çözmek için siz değerli ve cefakar üreticilerimizle, meslek kuruluşlarımızla, odalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek birlikte çözeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde hareket edersek, enerjimizi merkezi hükümetten kaynak aktarmak için harcarsak, Adana’nın ihtiyaçlarını daha kolay karşılar, sorunlarını çözer, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda daha yaşanabilir bir kent oluşturabiliriz. Parlak ve her açıdan modern bir Adana’yı, siz değerli üreticilerimiz ve tüm halkımızın desteği ile hep birlikte inşa edeceğiz. Buna hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”
Kaynak: İHA