Gazze'de Şiddetli Yağış

Gazze'deki Filistin hükümeti, uluslararası toplumun, Refah Sınır Kapısı'nı açması için İsrail'e yaptığı baskıyı memnuniyetle karşıladı.

Hükümet sözcüsü İsra el-Mudellel, düzenlediği basın toplantısında, 4 gündür kötü hava şartlarıyla boğuşan Gazze'ye gerekli ekipman ve yardım malzemelerinin girmesi için İsrail'e baskı yapan uluslararası toplumun çabalarını takdirle karşıladıklarını belirtti.

Mudellel, Gazze'de insani bir kriz yaşandığını ve İsrail'in uyguladığı ambargonun etkisinin, kötü hava şartları nedeniyle daha da gözle görülür bir hale geldiğine dikkati çekerek, sel ve su baskınlarında zara gören 1183 ailenin yardım merkezlerine yerleştirildiğini, yaralananlardan 4'ünün durumunun ağır olduğunu ifade etti.

-Abbas'tan yardım kararı-
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da sel ve su baskınlarından zarar gören Gazzeliler için acilen insani yardım mazemeleri gönderilmesi kararı aldı.
Batı Şeria'nın Ramallah ve Bire kentlerinde esnaf ziyaretinde bulunan Abbas, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kötü hava şartlarından etkilenen Gazzelilere insani yardım malzemesi gönderileceğini açıkladı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberinde ise Abbas'ın, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze'ye acil yardım gönderilmesi talebinde bulunduğu ve Katar Dışişleri Bakanı Halid el-Atıyye ile bölgeye akaryakıt ulaştırılması konusunda istişare yaptığı belirtildi.
-4 bölge için tahliye çağrısı-
Öte yandan, Gazze Belediyesi, 4 bölgede vatandaşlara evlerini boşaltma çağrısı yaptı.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, şiddetli yağış nedeniyle tehlike altında olan Hadika es-Sadaka, Birke Askule, Mahatta-B7 ve Birke eş-Şeyh Rıdvan'da yaşayanlara evlerini tahliye etmeleri çağrısında bulunuldu.
Açıklamada, söz konusu çağrının, bu bölgelerde sel ve su baskınlarının akşam saatlerinde gerçekleşmesi durumunda arama kurtarma çalışmalarının zorlaşacağı için yapıldığı kaydedildi.
Kaynak: AA