Dopingle Mücadele

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), yeni dopingle mücadele araştımaları için 10 milyon dolarlık bütçeye ihtiyaç olduğu duyurdu.

Olimpiyatların geleceğinin tartışıldığı İsviçre'nin Montrö şehrinde, 4 gün süren IOC Yönetim Kurulu semineri sona erdi.
IOC Başkanı Thomas Bach başkanlığında gerçekleştirilen toplantılarda "Olimpiyat 2020 Ajandası" ve Bach'ın başkanlığı süresince devam edecek "Olimpiyat Hareketi" yol haritasının 2014 yılı sonuna kadar belirlenmesine karar verildi.

IOC, yeni dopingle mücadele araştımalarına özellikle de yeni tekniklerle doping maddelerinin saptanabilmesi için 10 milyon dolarlık bir bütçeye ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Bu nedenle IOC, Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) bünyesinde temsil edilen bütün ülkeleri bu fona destek vermeye çağırdı.
Temiz atletlerin herhangi kötü yola başvurmalarının engellenmesi için de IOC Yönetim Kurulu'nun 10 milyon dolarlık ek bütçe oluşturduğu da bildirildi.

Seminerde gündeme gelen konuların, ayrıca Soçhi'de gerçekleştirilecek IOC toplantısında da tartışılacağı kaydedildi.
Toplantılarda, "Oyunların Eşsizliği", "Olimpiyat Hareketinin Kalbindeki Atletler", "Olimiyat Ruhu", "IOC'nin Rolü ve IOC'nin Organizasyon Yapısı" olmak üzere 4 temel konu tartışıldı.
- Tırmanma, tekerlekli sporlar, kaykay ve wushu Nanjing Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda
Olimpiyat programında olmayan bazı spor branşlarının da 2014'deki Nanjing Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda yer alacağı aktarıldı.
Alınan karara göre, tırmanma, tekerlekli sporlar, kaykay ve wushu Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda olacak.
Ayrıca toplantıda, b "Olimpiyat Televizyon Kanalı" kurulması için fizibilite çalışmalarına başlanmasına da karar verildi.

Kaynak: AA