Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kktc'de

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, KKTC'nin tanınmışlığı arttıkça tüm dünyanın Kıbrıslı Türklere hak ettiği tanınmayı ve katkıyı vermeye hazır olacağını söyledi.

KKTC'deki temasları çerçevesinde mevkidaşı Özdil Nami ile makamında görüşen Davutoğlu, ziyaretinin, Nami'nin Ankara'ya ziyaretine iade mahiyetinde olduğunu belirtti.

Davutoğlu, KKTC'nin tanınmışlığı arttıkça tüm dünyanın Kıbrıslı Türklere hak ettiği tanınmayı ve katkıyı vermeye hazır olacağını belirterek, bunun en yeni örneğinin Ekonomik İşbirliği Teşkilatının KKTC'ye "Gözlemci" statüsü vermesi olduğunu vurguladı.
Hiçbir halkın kendi iradesi dışında muameleye maruz bırakılamayacağını, KKTC'nin de Kıbrıs Türk halkının siyasi iradesinin yansıması olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Şu ana kadar açılmış olan 21 temsilcilikte Kıbrıs Türk halkının uluslararası tanınırlığı güvenilirliliği gittikçe artıyor. İnşallah gelecek dönemde de bu çalışmalarda birlikte yeni başarılara imza atacağız" dedi.

-Nami: "Kıbrıs Türkünün dış dünyada sesini duyurmasında Dışişleri Bakanlığının rolü büyük"
KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami de iki Dışişleri Bakanlıkları arasında geçmişe dayalı yakın ve derin ilişkiler bulunduğunu belirterek, KKTC'ye verilen destekten dolayı Davutoğlu'na teşekkür etti.
"Gerek Avrupa Birliğinde gerek Avrupa Konseyi Parlamenterler Assemblesi, İslam İşbirliği Teşkilatında, Ekonomik İşbirliği Örgütünde sizlerin bizlere verdiği destekle adım atıyoruz" diyen Nami, Kıbrıs Türkü'nün dış dünyada sesini duyurmasında Dışişleri Bakanlığının rolünün büyük olduğunu kaydetti.

Daha sonra KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ile görüşen Davutoğlu, "KKTC ziyaretinde Kıbrıs konusu üzerinde istişare etme fırsatı buldum. Kıbrıs Türkü inşallah hak ettiği barış huzur ve refahı bulur" diye konuştu.

Kaynak: AA